בריאות נפשית
מאמרים בנושא בריאות נפשית , כתבות,מידע ומאמרים בתחום בריאות נפשית
19 מאמרים
מה החלומות שלך מנסים לומר לך?
המאמר מציג את הגישה הפסיכואנליטית היונגיאנית ככלי טיפולי עמוק, המתמקד בהקשבה לחלומות, סמלים ודימויים פנימיים. הוא מתאר כיצד חלומות אינם רק תופעה לילית אקראית, אלא ביטוי של הלא-מודע והנפש – שפה שמבקשת להתגלות ולהישמע. דרך העבודה הקלינית-יונגיאנית, ניתן להבין לעומק קונפליקטים רגשיים, דפוסים חוזרים, וחיפוש אחר משמעות. הגישה מתאימה לאנשים המתמודדים עם תחושת ריקנות, תקיעות, שינויים בחיים או כמיהה לצמיחה אישית, ומציעה מסע טיפולי שבמרכזו עומדת הנפש – על מורכבותה, עוצמותיה והפוטנציאל שבה.
פורסם על ידי
כללי לפני 2 ימים 8 שעות
איך ממשיכים לעבוד רגיל למרות המלחמה בישראל?
במאמר נדונה הדרך להמשיך לעבוד רגיל במהלך מלחמה בישראל, תוך דגש על שמירה על שגרת עבודה, הכנה נכונה, תקשורת פתוחה, שמירה על הבריאות הנפשית, התמקדות במשימות והיכולת להתמודד עם שינויים בלתי צפויים. המאמר מציע גישות ואסטרטגיות שיעזרו לשמור על פרודוקטיביות ויציבות נפשית בעיתות חירום.
הקשר בין דיכאון לחרדה
הקשר בין דיכאון לחרדה
פורסם על ידי
raiifert לפני 1 שנים 8 חודשים
לבחור מטרה נכונה
לפעמים כשאתה מגיע, לאחר מאמצים רבים, להגשים מטרה, אתה מגלה שנשארת אומלל כשהיית
קנאביס ובריאות הנפש
הוכח כי לקנאביס יש השפעות טיפוליות על מצבים בריאותיים נפשיים כמו חרדה, דיכאון, פוסט טראומה וכאבים כרוניים. זה ידוע גם כדי לשפר את הסימפטומים של תנאים אלה במקרים מסוימים. הוכח כי קנאביס מהווה טיפול יעיל למספר מצבים של בריאות הנפש, וישנן עדויות הולכות וגוברות לכך שהוא יכול להוות אלטרנטיבה בת קיימא לטיפולים מסורתיים.
קנאביס וסגולותיו לבריאות הנפש
קנאביס, המכונה גם מריחואנה, משמש אנשים בעלי מרשם הקלה עם סגולותיו הרפואיות. בשנים האחרונות, הפוטנציאל שלו כטיפול במצבי בריאות הנפש זכה לתשומת לב הולכת וגוברת.
מילכוד האשמה - איך יוצאים ממנו?!
אשמה מטלטלת ומערערת וחלק ניכר מהחיים שלנו. היא יכולה לבוא לידי ביטוי בצורות שונות אך המנגנון הפנימי הינו אחיד. כדאי להכיר אותו כדי להתקדם ולהצליח.
על הקשר שבין מתח נפשי ועלייה במשקל
היום כבר ידוע לכולם כי מתח נפשי וסטרס הם לא בריאים. אך האם ידעתם שהם גם תורמים לעלייה במשקל? מחקרים מוכיחים את הקשר בין מתח נפשי, אכילה מופרזת והשמנת יתר.
פורסם על ידי
dudish לפני 7 שנים 1 חודשים
מצוקה רגשית - חבלי לידה של עצמינו
מצוקה רגשית תמיד מלווה ברתיעה מהמפגש עימה, עקב הפחד שהכאב יתעצם. אך בעת המפגש, התוצאה תמיד הפוכה לחלוטין.
סובלים מחרדה ודיכאון? אל תמהרו לקחת כדורים!
אם גם אתם סובלים מחרדה או דיכאון והפתרון הראשוני שהומלץ לכם הוא נטילת תרופות וכדורים, אז הגעתם למקום הנכון. רגע לפני שאתם נוטלים טיפול תרופתי אנו מזמינים אתכם לקרוא את המאמר הבא.
מתנת החרדה - לנצח חרדה ולהרוויח בגדול
חרדה מתארת מצב החורג מדאגה או מתח המותאמים לנסיבות הקיימות, ופוגע באיכות החיים. למרות ההרגשה הקיצונית של החרדה (ברמה נפשית ואף פיזית), לפעמים עד למימדים מפלצתיים, יש לה סיבה מוגדרת ומדוייקת. מקור החרדה הינו רגש מסוים שלא הסכמנו אליו ולכן לא קיבלנו אותו.
שינוי תדמית ללחץ
אחד הפחדים העיקריים של אנשים אותם אני פוגשת בטיפול הינו שסטרס או לחץ אותו הם חווים יגרום להם נזק פיזי. אך לא כל מי שעובר אירועים טראומטיים ותקופות קשות, מפתח מחלות. אם כן, מתי ואיך בדיוק לחץ הופך למסוכן?
מהו טיפול קוגניטיבי?
לטיפול קוגניטיבי התנהגותי יש יתרונות רבים על הטיפול הפסיכולוגי המסורתי, הכנסו עכשיו לקרוא מידע נוסף.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי
אנשים רבים סובלים מקשיים ומצוקות המונעים מהם להתקדם בחיים או להגיע להישגים רצויים. הקשיים יכולים לבוא לידי ביטוי באספקטים שונים, הכוללים לימודים, חיים חברתיים, ועוד. הטיפול מאפשר להתגבר על דפוסים מחשבתיים והתנהגותיים המעקבים את האדם.
שי פינוי בתים מאגירה כפייתית ניקיון וחיטוי 0507454504
שואלים אותי מה קודם למה? פינוי דירות במהות הן דירות של אגירה כפייתית ידרשו מכם סיור מוחות יותר גדול מסתם פינוי. לפעמים אני שומע אנשים שמדברים על פינוי דירות כאל העברת דברים ממקום אחד למשנהו ובזה מסתיים העניין.
5 סיבות למה כדאי להשקיע בטיפול פסיכולוגי
5 סיבות למה כדאי ומומלץ להשקיע בטיפול פסיכולוגי
תוך כמה זמן מרגישים בתוצאות הטיפול הפסיכולוגי?
מי שמגיע אל קליניקת הפסיכולוג עושה זאת על מנת לקדם את עצמו ולשפר את תחושותיו ביחס להיבטים שונים בחייו.
פסיכותרפיה – למצוא את השינוי שכבר קרה
מי שחווה מצוקה רגשית המאלצת אותו לבקש עזרה, בהכרח בהישג ידו תשובות לריפוי מלא. תפקידו של המטפל להנחות למציאת אותן התשובות.
מדוע מצוקה רגשית טומנת בחובה מענה? מה עושים בטיפול רגשי או פסיכותרפיה ומהו המרכיב המרכזי בטיפול? וכמובן מיהו המטפל?
התשובות – בגוף המאמר.
מהי חרדה וכיצד מטפלים בה?
חרדה היא בעיה שיכולה להתבטא בכל גיל, מקום ומצב סוציו אקונומי. הבעיה משפיע על התפקוד בתחומי חיים שונים ומתבטאת בתופעות רגשיות וגופניות שונות. קיימים מספר סוגים של חרדות המטופלות באופן קצת שונה זו מזו.