בניית אתר רספונסיבי
[בניית אתר רספונסיבי]
אז נתחיל בהסבר קטן. בניית אתר רספונסיבי זאת בעצם גישה חדשה לבניית אתרים שמבטיחה חווית גלישה למשתמש – לא משנה באיזה מכשיר הגולש משתמש. טכנולוגיה זאת נעשתה חשובה מאוד בשנים האחרונות בעקבות העלייה בשימוש במובייל ובמכשירים ניידים והשימוש היורד במחשבים נייחים. עכשיו גוגל נותנת עדיפות לאתרים מותאמים למובייל בתוצאות החיפוש, לכן זה הכרחי לוודא שהאתר שלך עובר התאמה למובייל באמצעות שימוש בעיצוב ריספונסיבי.
בתהליך הפיתוח בבניית אתרי וורדפרס
קווים מנחים לפיתוח
בניית אתר רספונסיבי משלב בתוכו שלושה חוקים עיקריים. כדי שזה יעבוד בצורה מושלמת, כל השלושה צריכים להתבצע:
פריסות
Media queries
תמונות ומדיה מותאמות.
פריסות
לצורך בניית אתר רספונסיבי הדבר הבסיסי היא תבנית מבוססת גריד. זה בעצם שימוש בגודל משתנה בהתאם למסך המשתמש. הגישה לגריד מתבססת על אחוזים ולא על שיטת הפיקסלים הטובים והישנים. באמצעות ביסוס גודל טקסט, רוחב, גבולות על אחוזים (%) – גודל קבוע יוכל להפוך לגודל משתנה בהתאם לגודל המסך
Media queries
השימוש בהם נעשה על מנת לעצב סגנונות שונים על בסיס יכולת המכשיר (גודל). האתר מזהה את סוג המכשיר שאתה משתמש בו ואוטומטית מציג את הדף. כדי לראות את זה בשימוש תוכלו לכווץ את החלון הנוכחי ולראות איך הדף משתנה בהתאם. הפיצ’רים שניתנים לשליטה הם רוחב ,גובה, רוחב מקסימלי, גובה מקסימלי, גובה מכשיר, יחס ועוד…
תמונות ומדיה מותאמות
הפיצ’ר הזה מאפשר לך לטעון אלמנטים בצורה שונה, בהתאם למכשיר.
הרוחב המקסימלי יהיה 100 אחוז, והדפדפן ימתח את וירחיב את האלמנט.
בנוסף יש אפשרות להסתיר אלמנטים בהתאם לגודל המסך ולהחזיר אותם בגדלים אחרים.
לסיכום
Bootstrap נותנת את הבסיס לכל תהליך עבודה על בניית אתר רספונסיבי שעוזרת ללקוח ולמפתח לחסוך זמן וכסף. המודל הזה הוא רספונסיבי. ובגלל שהגריד שלו הוא רספונסיבי מתלכתחילה המפתח אינו צריך לעבוד על התאמות אחוזים.
בחירה בבניית אתר רספונסיבי היא הכרחית מכיוון שגוגל מעדיפה אתרים שמאפשרים חווית גלישה אופטימלית בהקשר של SEO, אתר רספונסיבי הוא אינו בחירה – אלא הכרחי אם אתה רוצה להופיע בתוצאות החיפוש ולנצל את מלוא הפוטנציאל של האתר.
לעוד מידע אודות עיצוב רספונסיבי אתם מוזמנים לקבל מאיתנו ייעוץ בטלפון , צרו איתנו קשר !