לוגו אתר מאמר.נט
שלום אורח
התחבר לאתר או הרשם לאתר מאמר.נט
5619 מאמרים 1642 כותבים 447 קטגוריות הוספת מאמר

דברים שצריך לדעת על כתיבה אקדמית

פורסם בתאריך 15/01/2018      /      נכתב ע"י maamarofer

בלימודים אקדמיים הסטודנט לומד כישורים שונים, למשל הוא לומד לקרוא טקסט. בנוסף, לומד לבקרו. הוא גם לומד תיאוריות ונוסחאות. בהתאם, הכלי המשמעותי ביותר אותו לומד הסטודנט, הוא כתיבה אקדמית.

כתיבה אקדמית?

כתיבה אקדמית היא הכלי המשמעותי ביותר אותו לומדים באקדמיה. בנוסף, כתיבה זו דורשת מיומנות ואימון. ניתן ללמוד כתיבה אקדמית בקורס " כתיבה מדעית". זהו קורס בסיסי בו לומדים שיטות כתיבה שונות, תכליתו של הקורס הוא ללמד  לכתוב עבודות אקדמיות.

נשאלת השאלה, מה ההבדל בין כתיבה אקדמית לבין כתיבה שאיננה אקדמית? על מנת לענות על השאלה הזו יש להתייחס לתכלית הכתיבה. במהותן, בכל הכתיבות קווי דמיון. הכוונה, שלכל הכתיבות מבנה דומה. כל כתיבה באשר היא כתיבה כוללת נושא שעליו כותבים, פסקות בהן הכותב מציין את טענותיו, תחביר, דקדוק וקוהרנטיות. ישנה כתיבה אמנותית, כתיבה שיווקית, כתיבה עיתונאית וכדומה.

לפני שמגיע אל האקדמיה, החשיפה הראשונית של הסטודנט לכתיבה אקדמית היא בבית-הספר התיכון. בכיתה י"ב התלמידים מתבקשים לכתוב עבודת גמר שהיא מעין מבוא לכתיבת עבודה אקדמית. בכיתה לומדים את הבסיס, הכוונה לכתיבה בהירה, ניסוח השערה תמציתית, מבנה בסיסי של עבודות אקדמיות ושילוב של רעיונות בכתיבה. לבסוף התלמידים מתבקשים להגיש עבודת חקר, שהיא עבודה אקדמית מצומצמת.

אז מהי אותה עבודה אקדמית של תואר ראשון? מהם המאפיינים לכתיבה טובה באקדמיה?

בראש ובראשונה יש להבין שכתיבה אקדמית היא סגנון מסוים של כתיבה, כתיבה בסגנון מדעי, הכוונה שאנשי מדע, אקדמאים, חוקרים ועוד כותבים בסגנון הזה. כתיבה אקדמית היא בדרך כלל " יבשה" הכוונה כתיבה מאוד ממוקדת בנושא, לא מליצית רווית מטאפורות כשירה אלא כתיבה יותר עניינית וממוקדת סביב נושא המחקר.

ישנם כמה שלבים שיש להתייחס אליהם לפני שניגשים למטלת הכתיבה: דבר ראשון הוא הידע שיש לכותב על נושא המחקר. כתיבה מדעית טובה מקורה בידע נרחב של הכותב על נושא המחקר, ככל שהידע עשיר יותר כך גם הכתיבה; השלב השני הוא הביקורת שיש לכותב על הידע הקיים, כלומר בכתיבה הכותב מנסה לבסס איזו שהיא טענה, ללא טענה אין לכתיבה תכלית; השלב השלישי, הוא שילוב של השניים הקודמים, בשלב זה יש לבנות סדר תיאורטי של נושאי עבודת סמינריון ולשלב אותם עם הטענה של הכותב. השלב הרביעי הוא בניית ראשי פרקים והתייחסות אליהם בהתאם לטענת הכותב. לסיכום, ארבעת שלבים אלו מהווים כבסיס לכתיבה מדעית טובה.

4058 צפיות
3 כניסות
מאמרים נוספים מאת maamarofer
למה חייבים להשתמש בהלוואות? הלוואות חוץ בנקאיות הן הלוואות שהם פחות מותאמות למאפיינים של אדם מסוים אלא הם יינתנו לפי הגדרה ברורה שחברת האשראי או חברת ההלוואות סיכמה.
פורסם בקטגוריית מימון וכספים, לפני 7 שנים 3 חודשים