ישנם שני מקרים עיקריים בהם נעשה שימוש בניסור בטון. בשני המקרים יהיה עלינו לפנות לחברה מקצועית אשר מחזיקה בציוד המתאים ובידע. הסיבה הראשונה היא בעקבות תכנון לקוי שנעשה במהלך עבודתו של האדריכל או במקרה של שינויים שקרו לאחר מכן תוך כדי הבנייה. שינויים אלו מהווים עילה אמתית לשימוש במכשיר ניסור בטון על מנת לערוך שינוי בקירות, החלפת או הזזת פתחים, חפירת של תעלות ניקוז ברצפות וגם ניסור של עמודי בטון.
המקרה השני שבו נאלץ לבצע ניסור בטון הוא כאשר נרצה לערוך שינויים בבית שכבר נבנה וקיים בשטח. לדוגמא כך ניתן יהיה להאיר את הסלון של הבית על ידי ניסור פתח גדול יותר לחלון, או דוגמא אחרת היא הרכבה של מערכת מיזוג שכרוכה בהסדרת תעלת ניקוז שלא נמצאת בבית.
מי ינסר לנו את הבטון?
כדאי מאוד שלא להתפשר על איכות בעל המקצוע הנבחר למטרת ביצוע העבודה. יש לזכור שכל טעות בניסור עלולה לעלות כסף רב וגם להסב נשק לבית. בכדי להימנע מעוגמת נפש רבה, מומלץ לערוך סקר שוק ולמצוא את החברה המשתלמת ביותר:
כדאי לבחור בחברה שנמצאת כבר זמן רב בשוק. הניסיון הינו גורם קריטי וחוסר ניסיון עלול להביא לתוצאות עגומות.
יש לזכור שמדובר במכשירים משוכללים וחזקים. ידיים לא נכונות הן בבחינת אסון.
כאשר אתם יוצרים קשר עם חברת ניסור בטון הציגו בפניה את היקף העבודה שלכם בצורה המדויקת ביותר ונסו להשיג הצעת מחיר בטלפון.
אם מדובר על יצירת חור לצנרת מזגן אין צורך במהנדס, אך במידה מדובר על ניסור של קירות או פתיחת דלת או חלון יתכן שתזדקקו לליווי ופיקוח של מהנדס בניין שיאשר את העבודה. האישור נועד כדי שלא יפגע בטעות יסוד או קיר תומך של הבניין.
גם ניסור בבטון על מנת להטמין קווי חשמל או גז יהיה כרוך בבדיקה מדוקדקת כדי למנוע נזק לתשתיות שונות.
מסמנים את הקיר
סימון הקיר הוא הכרחי שכן ללא סימון מדויק הניסור עלול להתבצע עקום. רק לאחר הסימון ניתן יהיה לגשת להרכבה של מכונת החיתוך המשוכללת והתחלת העבודה הפיזית.