סוג קרנות אלו, הן קרנות השקעה של שותפות בין אנשים שריכזו את משאביהם במטרה להשקיע בניירות ערך, דרך אסטרטגיית השקעה המפחיתה סיכונים פיננסיים. על ידי קביעת גבולות ברורים וידועים מראש, ניתן להפחית את הסיכונים. קרן הגידור מורכבת משותפות למען רווח מהשקעות, היא מתמחה באסטרטגיות השקעה שונות שכוללות מינוף נכסים, השקעה במניות, מטבע חוץ, אופציות, אגרות חוב, חוזים ועוד. קרן הגידור תשאף למקסם את סיכוייה לרווח, גם במחיר השקעה בשוק תנודתי, וזאת תוך שימוש במנעד של כלים פיננסיים. הכלים הפיננסיים הבולט ביותר הוא מכירה בחסר (הנקרא בשפה המקצועית 'שורט') ומינוף פיננסי. שימוש בכלים אלו "מגדר" למעשה את רווחיה של הקרן בשוק יורד, וזה בניגוד לקרנות נאמנות שמפסידות כאשר השוק בירידה.
אסטרטגיות בתחום קרנות גידור
מבחינת אסטרטגיות, אין אחידות באסטרטגיה שנוקטות קרנות הגידור השונות, אך זהו גם חוסנה של הקרן מסוג הגידור, כאשר האסטרטגיות בין הקרנות משתנות מקרן לקרן. בשנים האחרונות קרנות בתחום הגידור הפכו לפופולאריות מאחר שחלקן הצליחו ליצור תשואה גבוהה ויציבה יחסית יותר משאר המדדים הממוצעים לאורך שלושת העשורים האחרונים, אך עם זאת מצב זה השתנה עקב המשבר הכלכלי העולמי בשנה האחרונה.
יתרונות קרנות גידור ותוצאותיהן לאורך זמן:
-
שכר מנהלי הקרן צמוד ברוב המקרים להצלחת הקרן, מה שמבטיח שאינטרס המשקיעים הוא גם האינטרס של מנהל הקרן שלהם.
-
למנהל הקרן ישנה גמישות כמעט מוחלטת בקביעת תמהיל ההשקעות של הקרן, בעוד בקרן הנאמנות מחוייבת לתמהיל הקרן שנקבע בתשקיף הקרן.
-
חלק מהאסטרטגיות בהן נוקטות הקרנות הן ייחודיות ונבנות על ידי אלגוריתמים מתמטיים וסטטיסטיים מורכבים (המכונים "הנדסה פיננסית").
-
לקרנות גידור יש שימוש נרחב בשיטות, בהן ארביטראז', מינוף, מכירה בחסר (שורט), שימוש בנגזרים ועוד שיטות גידור אחרות המנסות להשיג את יעדיהן תוך הקטנת הסיכון בכל מצב בו נתון השוק.
חשוב להדגיש שבשל הצורך בשימוש באסטרטגיות כלכליות שונות ובפיתוח מתמיד של אסטרטגיות כאלה, נוהגים מנהלי הקרנות לקבוע רף כניסה גבוה לקרנות, לרוב הסכום ההשקעתי ההתחלתי עומד על כמיליון דולרים, אם כי יש גם תוכניות למשקיעים בסכומים קטנים יותר.