הגדירו עם עצמכם ציפיות מהלימודים:
לפני ההרשמה ללימודים, חשוב שתתאמו ציפיות לפני הכל עם עצמכם: האם אתם מעוניינים בלימודים שכל הציפייה שלכם מהם היא למלא את עולמות התוכן שלכם, או שאתם מעוניינים בלימודים שיפתחו בפניכם אופק תעסוקתי. כך לדוגמא, ישנם לימודי רוח שהנרשמים אליהם בעיקר רוצים ללמוד על גישות והוגים שונים, תוך שלרוב הם אינם מצפים לאופק תעסוקתי בעקבות הלימודים. מנגד, ישנם הסטודנטים שנרשמים ללימודי רפואה או משפטים, כאשר מטרת העל שלהם היא להשתלב במשרות הרלוונטיות לתחום הלימוד שלהם.
לא מה רוצים שתלמדו, מה אתם רוצים ללמוד:
המון פעמים סטודנטים נרשמים לתכניות לימוד שונות שאינן הבחירה המועדפת עליהם. איך זה קורה? קולות חיצוניים של ההורים, החברים וגם המלצות שונות שהם קראו ברשת. נסו להנמיך את כל הקולות החיצוניים ולהתחבר לקול הפנימי שלכם: מה אתם באמת רוצים ללמוד? ללמוד זו זכות ענקית, כאשר המון פעמים ישנם סטודנטים שחשים פספוס וכך הם פורשים מתכנית הלימוד עוד לפני שהיא הסתיימה. הרשמה לתכנית לימודים שלא מעניינת אתכם תגרור מצידכם אנטי, חוסר התעניינות, קושי להתמיד וחוסר מוטיבציה שיקשה עליכם בביצוע מטלות שונות לאורך הלימודים.
האם הלימודים משתלבים בשגרת החיים שלכם?
ישנם סטודנטים המעוניינים להקדיש כמה שנים ללימודים, תוך שהם לוקחים בחשבון את העובדה כי ישנה סבירות שהם יצטרכו תמיכה כלכלית מהוריהם. עם זאת, ישנם אלו שכבר משתלבים בשוק העבודה, ועל כן הם מעוניינים בתכנית לימוד פחות אינטנסיבית. חשוב מאד שתכנית הלימוד תתאים לאורח החיים שלכם, זאת על מנת שתוכלו להתמיד ולהגיע לכל המפגשים במוסד הלימוד. זיכרו כי תמיד תוכלו לקבל עזרה חיצונית שתאפשר לכם לצלוח את כל המשימות הנדרשות, כמו סיוע של כתיבת עבודות סמינריוניות הניתן על ידי חברות המתמחות בסיוע אקדמי.