אלי אקספרס הוא לא המקום לקנות בו רק כל מיני פיצ’פקעס קטנים, אלא זו גם זירת סחר טובה בכל הקשור לאופנה ואפילו טרנדים. אנחנו יכולות לנהל דיונים עד מחר עד כמה זה מוסרי, אקולוגי או אחראי לקנות בגדים באלי אקספרס, הרי כולנו יודעות שיש שם דיופים – או אם נקרא לילד בשמו – חיקויים לבגדי מעצבים. אז נכון שזה לא מאוד פוליטיקלי קורקט, זה לא יתאים לכל אחת ואני בהחלט מודעת להיבטים הבעייתיים בעניין ומנגד, לא לכולן יש את האפשרות לקנות תיקי מעצבים כחדשות לבקרים או לקנות את הקולקציה החדשה של זארה ואני מאמינה שיש הרבה נשים שהיו שמחות לאלטרנטיבה נוספת אך אינן מודעות לה. אם כן זארה איתור פריט היא לחלוטין משימה שניתנת לביצוע בקלות.
זארה איתור פריט
זה היה לפני שנתיים בערך, בדיוק אז קולקציות אביב קיץ 2017 שטפו את המדפים והביאו בסערה את סגנון ה'אוף דה שולדר'. הבעיה הייתה שקנייני זארה בארץ לא זיהו את פוטנציאל הפופולריות של החולצה והזמינו כמות מזערית. לאחר מסע אובססיבי ומפרך אותרה חולצת החלומות בבוטיק של ואדים בעלי אקספרס.
התברר כי מדובר במכונת רפליקות משומנת לרשת הספרדית הפופולרית והחולצה המבוקשת נרכשה על ידי להב מהחנות של ואדים תמורת 10.57$ פלוס שבועיים וחצי המתנה, שחייבים להודות, נצח במונחי הכאן ועכשיו של תעשיית האופנה אליהם הורגלנו בשנים האחרונות. רגע אחרי אישור הרכישה אותר גם הדגם המקורי של זארה וכך קיבלנו השוואת אמת בין שתי החולצות שגילתה יתרון קל, אבל ממש לא דרמטי, לטובת זו של זארה.
אלי אקספרס זארה
אפרופו זארה, יש חנויות וירטואליות שלמות באלי אקספרס שכבר תויגו בתור החנויות של “זארה”. אני משערת שהן רוכשות מאותן מפעלים כמו המותג הענקי כי הבגדים מגיעים עם כל התוויות הנכונות ועל פניו אני לא מזהה שום הבדל. רק מה? בגדים של “זארה” נמצאים על הכוונת באלי אקספרס ולכן אין אפשרות להציג אותם כפי שהם ולשייך אותם למותג, כי ובכן, זה לא בדיוק חוקי.