ביצוע הסקר שלנו מבוצע על ידי טובי המקצוענים החל ממומחים בעלי מצוינות, ציוד הטוב ביותר וקידוח למטרת דיגום מהטובים ביותר. צריכים דיגום קרקע- גזי מתקדם? רוצים לדייק בGPS ולחשוף תשתיות סקר גזי קרקע פאסיבי? אצלנו בKTE יודעים איך לספק לכם את מיטב השירותים שמטרתן – דגימות מהימנות ומוכרות גם אל מול משרד להגנת הסביבה.
חקר קרקע – שירותים שאי אפשר להתפשר עליהם
כאשר מדברים על חקר קרקע, מדברים על שירותים כמו חישוף תשתיות, קידוח בארות מים ודיגום קרקע, בדיקה של גזי קרקע וכמובן מעבדות מהמחמירות ביותר. לצורך העניין, מעבדה אנליטית מוסמכת משמע, אחריות רבה ותוצאות מדויקות ללא פשרות ועכשיו, לשאלת השאלות, מזה באמת הליך של חקר קרקע? מה חוקרים בפועל? והתשובה היא פחמימנים. בנזין, סולר לתחבורה, סולר לצרכים של הסקה ואפילו שמנים לרבות שמני סיכה או חומרים שנפלטים החוצה כתוצאה ממפעלי הייצור. את כל זה, דוגמים וכך יודעים את מצב הקרקע באמצעות דיגום מדויק.
כיצד מתבצע הליך של דיגום קרקע
כאמור, מדידת ריכוזי הפחמימנים בקרקע מבוצעת באמצעות אנליזת מדידת TPH כאן עולה גם השאלה כיצד ניתן להפריד בין הפחמימנים הנגזרים מהנפט כמו בנזין, סולר ושמנים תעשייתיים לבין פחמימנים טבעיים המצויים בקרקע. השיטות המסורתיות הן 2 שיטות אחת זולה ואחת יקרה יותר, שיטה זולה לא תבדל את הפחמימנים ואילו השיטה שנייה- היקרה יותר, תספק פירוט מדוקדק יותר של קבוצת הפחמימנים הטבעיים ואלו המגיעים מכל מיני מזהמים שהם סולר, בנזין, שמנים הידראוליים ועוד.
בסיכומו של דבר, שיטת הFTIR מבין שיטות האנליזה תהיה זולה יותר, אבל חסרונה בכך שאינה מבדילה בין הפחמימנים. כאמור, הריכוז אשר יתקבל לא יידע להבדיל בין פחמימן טבעי לבין פחמימן שמקורו בחומרים רעילים המגיעים מתוצרי נפט. לצד שיטה זו, שיטת אנליזה היקרה יותר אבל בו זמנית מעניקה יתרון אחד גדול – הפרטה ברורה בין הפחמימן הטבעי לבין הפחמימן שמקורו בתוצרי דלק.