לוגו אתר מאמר.נט
שלום אורח
התחבר לאתר או הרשם לאתר מאמר.נט
5517 מאמרים 1628 כותבים 447 קטגוריות הוספת מאמר

מהו סילבוס ואיך הוא יציל אתכם בכתיבת עבודות סמינריוניות?

פורסם בתאריך 25/11/2019      /      נכתב ע"י ron aharon

הנה בא הרגע ובאה השעה, אתם לקראת סיום התואר והתחלתם בקדחת עבודות סמינריוניות. עבודות אלו מהוות את החותם הסופי לכל השנים הארוכות שלמדתם ומהוות את המדד הטוב ביותר להפנמת החומר תוך מפגש עם חומרים חדשים וליכולת שלכם לעמוד בכללי כתיבה אקדמאית. כמובן, גם משקל הציון שלהן גבוה בהתאם ולכן ממש כדאי שתשקיעו בהן כמו שצריך.

אבל גם אם נדמה לכם שכולם מסביבכם צללו לכתיבה ועומדים לסיים 25 עמודים עמוסים בזמן שאתם עוד לא ביקרתם אפילו בספריה, אתם טועים. זהו השלב שבו סטודנטים רבים מרגישים תקועים ומתוסכלים. זה יכול להיגמר במקרה "הטוב" בדחייה של העבודה ובמקרה הרע באי סיום התואר, אבל בכל מקרה – אתם לא תגיעו למצב הזה משום שאנחנו פה עם טיפ ששווה זהב ויכול לארגן לכם את הראש לפני כתיבת עבודות סמינריוניות.

בכתיבת עבודות סמינריוניות נעזרים בכל מה שאפשר

זוכרים את היום הראשון בקורס שבו נכתבת העבודה? המרצה בוודאי חילק כמה דפי מידע חשובים וביניהם – הסילבוס של הקורס. הסילבוס הוא מסמך ממצה הכולל בתוכו סיכום של כל מה שיילמד בקורס, באיזה שלב, מאילו חוברות ואילו עמודים ומה יהיו עבודות הבית הקשורות לכך. כלומר, הוא מאגד ראשי פרקים של חומר הלימוד, מה שיכול להיות שווה הרבה אם נתקעים בשלב ההתחלתי של כתיבת עבודות סמינריוניות.

לכן, אם אתם מרגישים אבודים בים האינפורמציה ומנסים לגבש כיוון לעבודות סמינריוניות, זה הזמן למצוא את הסילבוס של הקורס ולרענן את זיכרונכם בכל מה שקשור לחומר הלימוד. יכול מאוד להיות שמה שנראה לכם מציף ומאתגר עכשיו, יראה הרבה יותר פשוט כשזה יהיה לכם מול העיניים.

אין סיבה שתסתבכו בכתיבת עבודות סמינריוניות

אתם לא לבד במערכה ואתם תמיד יכולים לבקש סיוע והדרכה. גם במקרה הזה, הסילבוס יכול להיות חשוב משום שאם אתם מבקשים עזרה ממישהו שלא נכח בקורס עצמו, הוא יכול ללמוד ממנו הרבה. בשביל מישהו חיצוני ובלתי תלוי הסילבוס יכול לתת תמונה מלאה יותר של הנושאים שנלמדו ועל מה שמו יותר ופחות דגש. כך שאם מישהו עוזר לכם עם עבודות סמינריוניות, הוא יכול לסייע בכל שלב  - חיפוש מקורות, ניסוח שאלת מחקר וכדומה, על-פי מה שנלמד במשך הסמסטר.

אם אתם לא מוצאים את הסילבוס, תמיד תוכלו לבקש אותו שוב מהמנחה או ממזכירות המוסד האקדמאי בו אתם לומדים. זכרו, זהו מסמך קטן עם חשיבות גדולה.

2686 צפיות
7 כניסות
מאמרים נוספים מאת ron aharon
האם יש ללמד מוסר באקדמיה? מאמר המדבר על רגישות חברתית וחופש הביטוי במסגרת האקדמיה
פורסם בקטגוריית לימודים אקדמאיים, לפני 5 שנים 3 חודשים