במיוחד בתקופת המשבר הזאת, שגם למחפשי עבודה יותר קשה למצוא עבודה וגם למעסיקים קשה יותר לגייס, יש מה לעשות כדי לשפר את היעילות של גיוס עובדים. בפועל, זה אומר שמעסיקים גדולים וקטנים כאחד צריכים כל הזמן לחשוב מחוץ לקופסא ולהישאר עם אצבע על הדופק. מעסיקים שעושים זאת בצורה נכונה הופכים את התהליך של גיוס עובדים לפרקטי ויעיל – אך במקביל גם ממשיכים לנהל את העסק שלהם באופן האופטימלי.
מעבר לפרסום של משרות, שהוא הדרך המוכרת ביותר לגיוס עובדים ולהשגת חשיפה למשרה אותה אנו מחפשים לגייס. התנאי לגיוס יעיל של עובדים הוא כאמור להכיר את אפשרויות החיפוש השונות. מעסיקים יכולים לדוגמא לבחור מתי לגייס עובדים דרך פרסום מודעות דרושים, באיזה שלב להירשם למאגרי דרושים קיימים ומתי לפנות אל חברות כוח אדם וחברות השמה. לא כל שיטה מתאימה לכל עובד ובטח שלא לכל מעסיק, אך היכרות עם אפשרויות החיפוש היא תנאי לתהליך גיוס מוצלח יותר.
כך יודעים לכמה זמן להיערך
מעסיקים שלוקחים בחשבון את משך הזמן הממוצע שנדרש כדי למצוא עובדים טובים יכולים להיערך לתהליך ולחסוך בהוצאות. באופן עקרוני, יש צורך בתהליך חיפוש עובדים של כמה ימים לפחות ולעיתים גם בכמה שבועות. לשם השוואה, עובדים זוטרים לעבודה זמנית אפשר לגייס בתוך זמן קצר, בעוד עובדים בכירים לתפקידי ניהול ידרשו לא רק תהליך חיפוש ארוך אלא גם השקעה בראיון, בשלבי הסינון, בהכשרה ובחפיפה.
הגיוס הפשוט יותר ייקח לפחות שבוע וגיוסים מורכבים יותר עלולים לקחת גם כמה חודשים. חשוב לדעת ולהכיר שגיוסים עלולים לקחת זמן רב יותר מאחר ולא תמיד המועסק החדש נשאר לאחר תקופה. לעיתים מועמדים מתחילים לעבוד ולעיתים מבינים שזה לא מתאים להם. כך נאלצים להמשיך גיוס לאותה משרה במשך כמה חודשים ואחרי גיוס מוצלח שלה שבפועל לא צלח לאורך זמן. זה זמן שצריך להכיר ולקחת בחשבון כשמנסים לחשב כמה זמן ייקח לגייס את המשרה.
לסיכום, צוות סי וי פול מבקש להדגיש שהיעילות של גיוס עובדים תלויה במעסיק לא פחות מאשר באנשים שאותם הוא מחפש. תכלס, אפילו יותר. מעסיקים שרוצים לסיים את התהליך של חיפוש עובדים על הצד הטוב ביותר נדרשים להכיר את התחום, להתאים את המודעות לקהל היעד ובמידת הצורך גם להתייעץ עם אנשי מקצוע כדי לחסוך זמן.