השיחה המקדימה לאבחון הפסיכודידקטי - מה חשוב לשאול?
שוב ושוב אנחנו שומעים משפחות מאוכזבות, שחיפשו מכון מתאים לאבחון פסיכודידקטי ומצאו את עצמם בתוך תהליך אבחוני לא מושקע מספיק, שלא תרם ביצירת סביבת לימוד מתאימה לנבחן.
הרבה מאי ההבנות הללו, לפני התהליך העדין והאישי של אבחון פסיכו דידקטי, ניתן היה למנוע כבר בשלב השיחה המקדימה, ותתפלאו - לפעמים כבר בשיחה ניתן להבין, שהאבחון הפסיכו דידקטי הוא לא האבחון הנכון עבורכם!
על השיחה המקדימה לתהליך אבחון פסיכודידקטי, ומה כדאי שתלמדו ממנה - לפניכם.
השיחה הראשונית למכון לאבחון פסיכו דידקטי - חשוב שתדעו איזה מידע תרצו לקבל
השלב הראשון בתהליך ההתקשרות מול כל מכון לאבחון פסיכודידקטי, הינו יצירת קשר ראשוני ושיחה טלפונית עם המכון, בדרך כלל עם המאבחן הפסיכודידקטי עצמו.
בשיחה זו, תחליפו פרטים אודות תהליך האבחון, הנבחן, מטרת המבחן, וכדומה.
חשוב שבשיחה ראשונית זו תרגישו שאתם מקבלים מידע ומתרשמים מאיכות מכון האבחון, הרצינות שלו, הסבלנות, והיכולת המקצועית שלו ליצור עבורכם תהליך אבחון פתרונות, טיפים, ואפשרויות לסייע לנבחן בלימודיו באמצעות פעילויות העשרה והתאמות של הסביבה הלימודית בבית הספר ובבית.
מיהו המאבחן הפסיכו דידקטי שבחרתם?
אנחנו מצפים מן המאבחן הפסיכודידקטי שיציג את עצמו וינהל את השיחה בצורה מקצועית. על המאבחן לנסות לזהות, כבר בשיחה זו, אם אכן האתגרים שאתם מציגים בשיחה הם כאלה שאבחון פסיכודידקטי יכול להעשיר את הכלים שלכם ושל המסגרת הלימודית בהתמודדות איתם. המועמדים לאבחון פסיכודידקטי הינם כאלה שאצלם יש יסוד להניח שקיים שילוב של אתגרים בעולם הרגשי ואתגרים לימודיים - קוגניטיביים.
אנחנו מצפים מן המאבחן שיגלה סבלנות, קשב, ורצון לסייע לכם למצוא את הדרך המתאימה לכם ביותר להתמודדות עם החששות שאולי יעלו בשיחה, ויציג בפניכם את יתרונות האבחון הפסיכודידקטי לצד יתרונותיהם של תהליכי אבחון אחרים שהוא אולי חושב שכדאי שתשקלו.
חשוב שהמאבחן יציג את היכולות האבחוניות של המכון וישיב על שאלות כמו - מה אופי תהליך האבחון, מי מעביר את האבחון וכמה זמן אורך התהליך, כמה זמן צפויות תוצאות האבחון להיות תקפות לאור גיל הילד ואיכות תוצאות האבחון, ומהו ניסיון המכון והמאבחן בביצוע אבחונים דומים, בגילאים כאלה או עם סיפורים אישיים דומים.
את פרטי האבחון הקונקרטיים שתקבלו (כמו תוקפו, אורכו, וכדומה) תוכלו להשוות בין המכונים השונים לקבלת החלטה מיטבית עבורכם.
השיחה המקדימה עשויה לכוון אתכם לפתרון המוצלח ביותר עבורכם
פעמים רבות אנחנו מקבלים פניות לאבחון פסיכודידקטי, כאשר נשמע על פי נתוני הסיפור שיש מקום לשקול דווקא אבחונים אחרים, כגון אבחון דידקטי.
במקרים כאלה, אנחנו משתפים את הפונים במחשבות שלנו ומנסים ביחד לזהות את האבחון שיענה בצורה המדויקת ביותר על צרכי הנבחן.
האפשרות לכוון את המתעניינים כבר בשיחה הטלפונית, הראשונה, לתהליך נכון להם, לנבחן ולמאפייניו, מגדילה את הסיכוי שהמבחן ימלא את ייעודו, ויאפשר לכם לבנות סביבה לימודית מתאימה לנבחן. סביבה כזו תעודד אותו לממש את הפוטנציאל שלו ותגדיל את הסיכוי לחוויית למידה טובה, דימוי עצמי בריא, וילד שמח ובטוח בעצמו.