נגיף הקורונה מכה בכלכלת העולם כולו וגם בישראל כמובן ונידמה שלא היה טיימינג טוב יותר לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי שעבר בחודש ספטמבר 2019.
החוק מטפל בדיוק בנושאים שמדאיגים כעת משפחות רבות בכל רחבי הארץ, בין אם כאלו של עצמאיים ובעלי עסקים ובין אם של שכירים בשוק החופשי והמוסדי. גם אלו וגם אלו סובלים מקושי כלכלי שהולך וגובר בחודשים האחרונים ורבים מהם סובלים כבר כעת מצ'קים חוזרים, החזר של הוראות קבע, פיגור בתשלומי משכנתא והלוואות והמינוס בחשבון רק הולך וגדל עכב חוסר בהכנסות.
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי מאפשר לאותם החייבים וגם לכל הנושים שלהם להיות בתהליך מהיר יחסית לעבר ובעיקר עם פתרון פיננסי שיבוצע בהסדר בין כל הצדדים הנוגעים לדבר ותחת אישור בית המשפט כמובן.
מהו חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי וכיצד הוא מתנהל?
החוק המדובר עוסק בבסיסו בנושא של הסדרי חוב בין חייב לנושה (או כמה נושים). בעוד שבעבר היה נהוג שכנגד החייב יוצאים צווים של עיקול, הוצאה לפועל, הגבלת תנועה וכן הלאה, במקרים רבים הובילו כל אלו למצב של פשיטת רגל מצד החייב, פגיעה משמעותית במעמדו החברתי והמשפחתי ובעיקר בקושי רב לשלם את חובותיו לנושים או להשתקם כלכלית מהמצב, הרי שכיום הכול מתנקז לתיק אחד של צו חדלות פירעון ושיקום כלכלי שמרכז את כל החובות ובנוסף מתחיל הקפאת הליכים משפטיים כנגד החייב (הוצאה לפועל, עיקולים וכל השאר שצוין קודם לכן).
טרם פתיחה בהליכי חדלות פירעון, מומלץ להתייעץ עם עורך דין אשר מתמחה בנושא זה.