על מנת לסיים כל תואר שהוא בהצלחה, חשוב לעמוד בכל הדרישות האקדמיות של החוג שבו אתם לומדים. חלק אינטגרלי מכל תואר בישראל הינו כתיבת סמינריונים, לפחות שניים (ובמידה ואתם לומדים תואר ראשון במסלול דו-חוגי, אז תצרכו לכתוב ארבע עבודות גדולות כאלה). מדובר בתהליך שדורש מכם המון זמן. לכן, על מנת למנוע מצבים שבהם תצטרכו לתקן ולשכתב חלק משמעותי מהעבודה שעשיתם, תמיד כדאי להכיר מראש את כל הכללים והחוקים לכתיבה נכונה של עבודת סמינריון.
חוקים בסיסיים לכתיבת העבודה
כל סמינריון כולל מספר מרכיבים קבועים שבלעדיו לא ניתן להגישו. המרכיבים הינם:
- מבוא
- סקירת ספרות
- שאלת מחקר
- מתודולוגיה
- תוצאות המחקר
- דיון בתוצאות המחקר
- סיום
- השקפות למחקרי המשך
- ביבליוגרפיה הכתובה על פי כללי APA
התייחסות מעמיקה לכל אחד מסעיפים אלו גם יאפשרו לכם "למלא" בקלות את 20 העמודים (מינימום) שנדרשים מכל עבודת סמינריון, וכמובן להגדיל את הסיכויים לקבלת ציון גבוהה. הכללים הבסיסיים הם כמובן כתיבה אקדמית טהורה ונטולת טעויות כתיב ודקדוק, אזכור נכון של מקורות, כתיבה נכונה של ביבליוגרפיה וכמות מספקת של מקורות בשבילה. על מנת למצוא את כל המקורות הדרושים, נדרשת השקעת זמן ניכרת, ומדובר בחלק המורכב ביותר עבור אנשים רבים.
מציאת שאלת מחקר והשערת התוצאות
כידוע, בסמסטר של הגשת הסמינריון מתנהלים שיעורים רבים שמטרתם בעצם לסייע לכם בכתיבת הסמינריון. הנוכחות בשיעורים האלה חשובה מאוד גם לקבלת ציון עובר, וגם לגיבוש המידע הדרוש לשם כתיבת העבודה עצמה. השלב הראשון בכתיבת הסמינריון הינה למצוא את שאלת המחקר המעניינת אתכם, ולאחר מכן מציאת הדרך לבדוק שאלה זו. ניתן לעשות מחקר כמותי (כגון מילוי שאלון על ידי אנשים רבים) או איכותני (בדיקה מעמיקה מאוד של מקרה מייצג אחד או שניים). חשוב מאוד לתאר בצורה מפורטת את שיטת המחקר שלכם, את הקשיים שנתקלתם בהם או שחששתם להיתקל בהם ועוד.
כללים בסיסיים נוספים אלו הן צורת ההגשה: עד היום מקובל להגיש עבודות סמינריון באופן מודפס וכרוך (בספירלה) יחד עם CD או דיסק און קי עם הגרסה האלקטרונית של העבודה.