מהו הסוד של ערן זהבי?
ניקח לדוגמא את ערן זהבי. אם מיליארד סינים מסכימים שהוא מוכשר, מי אנחנו שערער על זה.
מה יש לו שם ברגליים שאין לנו?
אז זהו, הכישרון שלו נובע קודם כל מהראש, בראיית המשחק, בזיהוי ההזדמנויות ובשאיפה למצויינות.
אבל, זה לבד בטח לא היה עושה אותו למה שהוא. כשאנחנו רואים את ביצועיו מהצד, נראה שהן נעשות ללא מאמץ מיוחד.
זה, כמובן, לא מדויק.
כדי להגיע לרמת ביצועים גבוהה, מקדיש ערן עשרות שעות באימונים מפרכים בליווי מאמן אישי. כל תנועה עם או בלי כדור, מול השער או לא, מתבצעת שוב ושוב ושוב עד שהוא מגיע לאיכות הרצויה, כך שבמהלך המשחק הוא מבצע אותה באופן אוטומטי.
דבר דומה מתרחש במעגלי החיים שלנו.
אנחנו משתדלים להגיע לתוצאות טובות בזכות אישיותנו, ערכינו, התמדתנו, התנסויותינו, כישלונותינו, ומשברינו.
בתוך כך, יש לנו זמן חיים מוקצב שעלינו למצות אותו הכי טוב שאפשר ולכן מוטב לנצל אותו ביעילות מכסימלית לשיפור איכות חיינו. כדי לעשות זאת אנו זקוקים לכלים: הכלי המוביל הוא מודעות עצמית גבוהה וכל השאר הינם כלי עזר שניתן ללמוד להשתמש בהם.
האמת היא שרוב התשובות לכל הבעיות שלנו נמצאות במקום אחד: אצלנו ובשליטתנו, למרות שאנחנו חושבים, או מעדיפים לחשוב שהן נמצאות במקום אחר.
מסע החיים שלנו דומה לנסיעה בכירכרה. לעיתים הדרך נוחה ולעיתים משובשת, רצופת מכשולים, קשיים, שאלות והתלבטויות הקשורות לדרך. בחיים מדובר בתחומי המשפחה, הזוגיות, הקריירה ועוד.
אם הגענו למסקנה שהצלחה נובעת מאימונים חוזרים ונשנים ומאידך, רוב הפתרונות טמונות אצלנו, לא נותר אלא להצטייד בכלים מתאימים ולהתאמן עליהם על מנת לשפר את עצמנו ועל ידי כך לשפר את הסביבה שלנו ואת הפוטנציאל שלנו לממש את מטרותינו.
לדוגמא: "פרדיגמות". זו מילה שעשתה עלייה מיוון ומגדירה את האמונות וצורות המחשבה שנטבעו במוחנו לאורך שנות החיים בגן הילדים, בבית הספר, בצבא....ומרגילות אותנו לצורת חשיבה מקובעת.
למשל: במשך שנים מסתובבת פרדיגמה הטוענת ש"כסף עושים מכסף".
בעידן הנוכחי מוכח שכדי לייצר הרבה מאד כסף לא צריך כסף אלא רעיון למלא צורך של הציבור בזמן נתון. כך סללו "פייסבוק" "וויז" ורבות אחרות את דרכן אל הצמרת. גם זהבי לא היה איש עתיר נכסים קודם הצלחתו המטאורית.
אז, מה זה עוזר לנו?
התובנה ששתולות במוחנו פרדיגמות מניעה אותנו לבחון את האמונות שלנו ונכונותן. בדרך כלל יש להן מאפיין קבוע והן מתחילות ב: "אומרים ש..." או "כולם אומרים" או "שמעתי ש..."
במידה ומסתבר שאינן מתאימות למציאות והשימוש בהן מוביל אותנו לתוצאות לא רצויות, ראוי לכוונן אותן מחדש ולהגיע למסקנות אחרות שיביאו תוצאות אחרות.
הדרך לטפל בתהליך היא דרך אימונית מסודרת.
אגב, שכחתי: פיו, פיו.
אמנון סער,
יעוץ אישי מקצועי
077/9160177