ביחס לשיטה היבשה, השיטה הרטובה לא מחזיקה מעמד וזאת בעקבות היחלשות חומר המליטה. סיבה נוספת קשורה לבחירת הבטון עצמו. הבטון שהוא תשתית החיפוי נסדק בעקבות חלודה קשה. חלודה זו מצטברת על ברזל עצמו. במקרים מהסוג הנ"ל חייב לבצע שיקום של הבטון לפני עיגון האבן לקיר.
אם כן, כאשר מדברים על חיזוק הבטון, חייב לעשות זאת בצורה ראויה ומכאן שדרוש ניסיון רב גם על ידי הפועלים האמורים לבצע זאת.
איך מחזקים לוחות אבן?
כאשר מתעסקים בחיזוק, חשוב לעשות זאת ב100 אחוז חיזוק ללא פשרות. זה קריטי משום שאם מסתפקים רק בחלק מהמקטעים לא ניתן לזהות כשלים והתוצאה המסוכנת ידוע מראש. אם מסתפקים רק בחלק מהמקטעים, לא ניתן לזהות את כל הכשלים וזאת הסיבה העיקרית מדוע צריך להשתלט למעשה על כל האבנים.
כלל מס' 1 זה בטיחות
כאשר עושים את העבודה חצויה, נחשפים לסכנות. כדי למנוע את הסכנות הרבות בעבודות הללו, חשוב לוודא כי העובדים מנוסים ומצוידים בציוד מגן אישי נכון ותקין. בנוסף, כדי לא לסכן את הסביבה ואת העובדים עצמם, חשוב לתחום את כל שטח העבודה ולאסור כניסה של עוברי אורח בזמן הליך החיפוי.
מה חשוב לעשות לפני שמתחילים את העבודה?
לפני תחילת העבודה חשוב למדוד את עובי הלוח, כמו כן יש לקחת בחשבון את שיטת ההדבקה. חוזרים ומזכירים כאן את איכות הבטון- שהרי על פיו יישק דבר.
חשיבות בחירת הבטון הינה קריטית משום שאם בוחרים בטון שאיננו מתאים, הברגים לא יתאימו ולא ישתלבו עם חוזקת נשיאת האבן.
חשוב להזכיר גם את עניין הלחות, במקומות בהם יש לחות גבוה חשוב להשתמש בברגים שאינם מחלידים. מיקום הברגים וכמות תשתנה לפי גודל הלוח.
בסיכום דבר, בעת חיזוק אריחי בטון , חשוב גם לא לשכוח את עגינת האבנים שיש בהם סדקים ושברים- זה קריטי משום שאת אלו יש להחליף ולשקם.