בגדי עבודה תופסים חלק נכבד במיתוג ומראה העסק. מלבד הפן הברור של אחידות במראה העובדים, ביגוד אחיד משדר רצינות ואמינות. בנוסף בגדי עבודה יכולים לשמש כחלק מבניית מותג ופרסום העסק. מכיוון שצדדים אלו הם ויזואלים בעיקרם, גם ההדפס שעל בגדי העבודה צריך להיות ברמה גבוהה של איכות- הן ויזואלית והן מבחינת העמידות לאורך זמן. בשנים האחרונות התפתחו והשתכללו השיטות להדפסה על ביגוד, וכיום - הרבה יותר קל להתאים את שיטת ההדפסה לצורך של הלקוח, במקום ל'שכנע' את הלקוח לשנות את הגרפיקה בכדי שתתאים להדפסה.
השיטה המוכרת והוותיקה היא דפוס המשי. בשיטה זו יוצרים שבלונה על גבי רשת פוליאסטר צפופה (גלופה), ודרך שבלונה זו מעבירים דיו אל הבגד. היתרונות של הדפסה זו הם בעיקר בעלויות הנמוכות בהדפסת כמות גדולה של חולצות. לעומת זאת כאשר הכמויות נמוכות הדבר מייקר את ההדפסה משום שעלות הכנת הגלופה היא יקרה ומתחלקת על כמות נמוכה יותר של הדפסות. בנוסף, ההדפסה נעשית בצבע אחד כל פעם ולכן יש צורך לפרק את הגרפיקה למספר גלופות (בהתאם לכמות הצבעים שבה) ואז משלמים על כל צבע בנפרד- דבר שמייקר את ההדפס כאשר מדובר בריצות הדפסה קצרות. אז מה חשוב לדעת? על מנת להשיג תוצאות מעולות בהדפסת משי חשוב לוודא שבית הדפוס משתמש בצבע שלא מאפשר לצבע הבגד לעלות אל תוך ההדפס- במיוחד כאשר מדובר בצבע חולצע כהה. כיום רוב החולצות מיוצרות בסין וכתוצאה משיטת הצביעה ישנו סיכוי גבוה שצבע החולצה ישפיע על צבע ההדפס- במיוחד כשמדובר בחולצות דריפיט או בצבע חולצה כהה מול צבע הדפס בהיר. על מנת להתמודד עם בעיה זו, ישנם צבעי 'בלוק' שמיועדים לחסום את התופעה הזו. אפשרות שנייה היא לייצר הדפס כפול- לאחר הדפסה ראשונה הצבע עובר ייבוש ראשוני ואז נעשית הדפסה נוספית על גבי ההדפסה הראשונה. כך נוצר הדפס אטום ואחיד שנראה בולט הרבה יותר.
שיטה שנייה להדפסה היא סובלימציה. הסובלימציה היא שיטת הדפסה דיגיטלית בה מועברת הגרפיקה לבגד על ידי חום. שיטה זו אפשרית על גבי ביגוד סינטאטי בהיר, בעיקר חולצות דריפיט, והיתרון הגדול שלה הוא באפשרות לייצר הדפסים צבעוניים. הדפסה זו מתאימה בעיקר לצורך קידום מכירות או במצבים בו רוצים שהעובדים יבלטו בשטח, אולם היא מתאימה בעיקר בכמויות הדפסה נמוכות או בינוניות משום שעלות ההדפסה לא משתנה בצורה משמעותית עם העלייה בכמויות. מה חשוב לדעת? קודם כל- איכות החולצות. הדפסה זו נעשית על בדים סינטאטים ובעיקר דריפיט, וחשוב לוודא שביגוד זה מתאים ונוח לעובדים. דבר שני הוא לוודא שהגרפיקה מועברת לבית הדפוס בצורה נכונה (CMYK) בכדי שהצבעים יצאו נכונים בהדפסה.
שיטה שלישית היא הדפס פלקס, הדפבס שנעשה על ידי חיתוך ויניל לטקסטיל והדבקה בחום על גבי החולצה. הדפסה זו מצטיינת באיכותה, אולם לא ניתן לייצר גרפיקות מורכבות על ידי פלקס. שידרוג של הדפסה זו הוא פלקס להדפסה וחיתוך - .כאשר יש צורך בהדפסה של גרפיקה מורכבת, נעשית ההדפסה על גבי ויניל לטקסטיל ואז נחתכת ומועברת לבגד על ידי חום. מה חשוב לדעת? שיטת הדפסה זו נחשבת לאיכותית מאוד, אך עלותה גבוהה יחסית והיא מתאימה בעיקר לעבודות קטנות או כאשר יש צורך בהדפסה איכותית כגון לאנשי מכירות באירועים או לחולצות יצוגיות במיוחד.