מסיבות תה הן לא מחזה נפוץ בתרבות הישראלית. לכן עבדכם הנאמן הוציא ממכתבתו מאמר שיסביר לתייר הישראלי כאשר הוא מגיע אל ארץ תרבותית כאנגליה. הנה המלצה על המקומות הכי שווים בסצנה הלונדונית, הממלכה הרשמית של המשקה שהפך לסמל תרבותי של עידון והנאה מאופקת.
המכובד
קלרידג' הוא מלון שלא מתאים לכל אחד. מסיבת התה בו לא זולה בכלל אבל היא חד פעמית ובלתי נשכחת. הסצנה לקוחה מסרטי שנות החמישים. עשרות סוגי תה לבחירה יחכו לכם אבל לב האירוע הם המתוקים המוגשים לצד התה. המתוקים, ובכן מתוקים למדי. מי שאוהב את הטעם המתוק ירגיש נהדר כאן, יחד עם כל מיני כריכונים עם תוספות יוצאות דופן. כל זה מלווה ברוב טקס והדר של שתיית תה באופן אצילי. תפריט התה כולל כל מיני תערובות ומלווה בהסברים. סובלים מבעיות אלרגיה והרופא אסר עליכם טעמים מסוימים? תוכלו למשל לבקש סנדוויצ'ים נטולי גלוטן, צמחוניים ואפילו בלי לקטוז. לא בכל המקומות יש אפשרות כזו ושווה לברר מראש. המחיר עמו שאמרנו...ובכן... מ250 ₪ לסועד.
סופיסטיקייטד
רוצים לפתוח את הצ'אקרות לחוויה תרבותית? פנו לכם זמן למסיבת התה ב Sosharu. תה להומאז' יפני על כל המשתמע מכך. הישיבה בריהוט מעץ מינימליסטי ושונה שמיים וארץ מהעיצוב האנגלי הכבד והעמוס. תשכחו ממסורת הכריכים הבריטית ותתלבטו בין טונה לסלמון טמאקי. הדגים הם סמל לטריות, טובלים באורז חמים. כדאי לציין את מנת הפירות הטרופיים שמוגשים מגולגלים בגלידה עם ליטוף ברגמוט. גם התלהבנו מאוד מהחביתית המוגשת בצורת דגים, ולוקח לא מעט זמן להבחין שלא מדובר במקור.
כמעט שכחנו לדבר על גולת הכותרת…התה היפני. תה למופת שמוגש בתוך סירים כפולים. לא פשוט לתייר המגיע מהמזה"ת להתרגל לזה, אבל אחרי שמתנסים מדובר בחוויה תרבותית. תה הקוקיצה עם דובדבן הוא בעל מרקם יוצא דופן שיש לו מגע נוזלי. המחירים נעים בין 130 ל160 ₪ לסועד. הגענו לסיומה של הביקורת. ניתן למצוא עוד לא מעט המלצות על מקומות מעניינים לשתות בהם תה כאן.
אם תשתמשו בהמלצות בביקור הבא בלונדון אל תהססו לעדכן איך היה. עדכנו איך היה ואולי יהיו כתבות נוספות בסדרה.