מחשבים ניידים על אף תנופת הטלפונים הסלולריים
תשובות טכנולוגיות ושילוב פיתוחים עדכניים במחשבים ניידים
על אף שהיו מי שספדו את תומו של עידן המחשבים הניידים. הן מחשבים ניידים לצרכים לימודיים, סטודנטיאלים, מחשבים ניידים לצורכי משחק (מחשב נייד גימינג), והן מחשבים לצורכי עבודה ועסקים. התפתחויות טכנולוגיות כגון הופעת הטאבלטים, טלפוני הנוט למיניהם ומחשבי כף היד עוררו חשש מסוים בקרב יצרניות המחשבים הניידים.
חוקרי תהליכים של שילוב טכנולוגיות חדשניות בחיי היומיום. בעיקר אלה מביניהם אשר מחקריהם מומנו על ידי יצרניות סלולר מובילות העלו את השאלה האם הגענו לשלב שבו הטלפון הנייד, גם הגדול מביניהם יכול להחליף את השימוש במחשבים ובעיקר את השימוש במחשבים ניידים.
נקודות התייחסות בשאלת יכולת מחשבים ניידים להיות מוחלפים על ידי סמארטפונים
כאשר בוחנים שאלה זאת מהאספקט הטכנולוגי. התשובה מסתבר חד משמעית ואינה מפתיעה ביותר. כל מי שמצוי בנבכי ההתפתחויות הטכנולוגיות, יודע כי הטלפונים החכמים המצויים כיום בשוק, מהירים ובעלי עוצמת עיבוד נתונים אשר לעתים עולה על יכולתו ומהירותו של מחשב נייד. נפח האחסון וזיכרון העבודה הזמין בטלפון החכם, אינו נופל מזה המצוי במחשבים ניידים, גם המהירים שבינהם. איכות התקשורת הסלולרית והעברת הנתונים האלחוטית. אף היא הגיע לרמות איכות שמאפשרות הליכים מהירים של עיבוד והעברת נתונים. התלות במחשבים ניידים כהתה, בעיקר עם כניסתו של עידן העבודה בטכנולוגיות הענן המאפשר כניסה מכל מקום בו אנו נמצאים אל מאגר המידע והנתונים להם אנו זקוקים.
לזמן מה עלה הסברה שהטלפונים הסלולריים ובעיקר מחשבי כף היד (אחיהם הגדולים) ידחקו את רגליהם של המחשבים הניידים ממרבית שווקי המחשבים הניידים אולם יצרני המחשבים הניידים החלו נוקטים בשני צעדים חשובים על מנת להבטיח את המשך השימוש וההסתמכות על מחשבים ניידים ככלי מרכזי של כל עבודה משרדית הנעשית מחוץ למשרד וכמובן גם מתן מענה מתאים לצרכים של תלמידים וסטודנטים.
לצד זאת פורח תחום הטיפול ותיקון מחשבים ניידים אשר מומלץ לעשותו במעבדת מחשבים בעלת ניסיון מוכח ואמצעים מתאימיםלטיפול בחידושים הטכנולוגיים.
גודל המקלדת במחשבים ניידים
ראשית לאחר הבאז הראשוני של שימוש במקלדת הסמארטפון כחלופה למקלדת המחשבים הניידים הובן שהגודל במקרים מסוימים כן קובע… קיים גודל מקלדת מינימלי המאפשר עבודת הקלדה יעילה לאורך זמן וגודל זה אינו מצוי על מסך הטלפון החכם. גם לא הגדול ביותר.
ראוי לציון שגם יצרניות טלפונים חכמים המייצרות מחשבים ניידים, מחשבי טאבלט ומחשבים נייחים כמו אפל למשל, לא הצליחו להעניק לסמארטפון או מחשב כף היד את התכונות שיאפשרו לו להחליף מחשב נייד.
מחשבים ניידים וטכנולוגית הסולולר
הגורם השני שאפשר למחשבים ניידים להתחרות עם עצמתם ומהירות העיבוד, הבלתי מעורערת של הסמארטפונים האיכותיים טמון בעובדה כי יצרניות המחשבים הניידים החלו מטמיעות טכנולוגיות מסוימות של הסמארטפון במחשבים הניידים שלהם על מנת להפיק את המיטב מנפח המכשיר.
במחשב הנייד שולבה גם טכנולוגיית מסך המגע, יכולת צילום ובמקרים רבים אף טכנולוגיית תקשורת סלולרית להעברת נתונים כשל הטלפון החכם.
כיום כבר ברור כי המחשבים הנייחים והניידים כאחת אינם הולכים לשום מקום והם כאן להישאר. על אף כל החידושים הטכנולוגיים ואולי בגלל החידושים הטכנולוגיים המחשבים הניידים חווים פריחה מחודשת וזוכים לפיתחים המשפרים את ביצועיהם באופן מדהים וזאת תוך שמירה על גודל ומשקל נוח לעבודה ונשיאה.