דחיינות היא נטייה נוראית אשר מובילה כמעט כל אחד מאיתנו לעמידה במקום.
במאמר זה, ד"ר שרית פוני ממרכז טיה, משתפת מספר טיפים אשר יאפשרו לכל אחד להתגבר על הנטייה הטבעית לדחות דברים ליום אחר.
מהי דחיינות ואיך להתגבר עליה?
לפי ד"ר שרית פוני, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת בעלת PHD בפסיכולוגיה ו – M.A בפסיכולוגיה חינוכית – יישומית במרכז טיה, דחיינת היא לא מחלה כרונית אך היא בהחלט הרגל רע אשר מעכב, עוצר ומונע מכל אחד מאיתנו להגשים את החלומות, הרצונות והשאיפות בחיים.
על מנת להגדיל את היעילות, המוטיבציה והתשוקה שלנו, ד"ר שרית פוני ממליצה ליישם את 5 הטיפים הבאים:
קביעת מטרות ספציפיות – קביעת מטרות ברורות היא צעד הכרחי להגברת המוטיבציה האישית שלך. חושב לשמור ולהגדיר מטרות מציאותיות ככל הניתן, מכיוון שפעמים רבות מטרות בלתי ריאליות יוצרות דווקא את האפקט ההפוך.
חלוקה של מטרות גדולות לקטנות – כל מטרה ניתן לפרק לאינספור מטרות קטנות. חלוקה של מטרה אחת למטרות קטנות עוזרת למיקוד האישי, יוצרת שליטה ומאפשרת להשיג חיזוק מיידי בכל פעם אשר מגשימים את אחת מהמטרות הקטנות יותר בדרך.
תכנון יומיומי – תכנון והגדרת סדר יום קבוע מאפשר לבצע ולהשלים הרבה יותר דברים. פעמים רבות שמירה של שגרה יומיומית יוצרת מציאות בה ניתן להשלים משימות קטנות/גדולות ולהפוך לפרודוקטיביים הרבה יותר.
הנעה לפעולה – מוטיבציה היא המנוע הפנימי אשר מאפשר לכל אחד מאיתנו לפעול לאורך זמן. מומלץ לברר את הסיבה לכל מטרה שנקבעה ולמצוא משמעות וצורך אמיתי בה.
מנוחה ורגיעה – פעמים רבות, דווקא עבודה מאומצת וחוסר אנרגיה מובילה לדחיינות. חשוב לקבוע זמן מוגדר למנוחה, רגיעה ומילוי מצברים.
לסיכום, דחיינות אשר מתפרשת פעמים רבות כעצלנות נטועה בכל אחד מאיתנו. על ידי יישום מתמיד של 5 הטיפים הנ"ל, בהחלט ניתן לצמצם ואף למנוע לחלוטין את התופעה.
ד"ר שרית פוני היא מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת בעלת PHD בפסיכולוגיה ו – M.A בפסיכולוגיה חינוכית – יישומית. לתיאום פגישת היכרות עם ד"ר שרית פוני במרכז טיה, ניתן ליצור קשר ב - 050-7926171 ונשמח לעמוד לרשותך.