תקופת המבחנים היא לא תקופה קלה, אך אפשר להפוך אותה לקלה בהרבה יותר ממה שהיא. אז סמסטר א' אולי מאחוריכם, אך סמסטר ב' ממש בפתח ומיד לאחריו גם תקופת המבחנים המאתגרת. גזרו ושמרו – הטיפים שיקלו עליכם משמעותית:
1.אל תביאו את עצמכם למצב של שחיקה
מצד אחד אתם רוצים להשקיע כמה שיותר בלימודים, אך מצד שני מבלי שאתם שמים לב אתם גם שמים לעצמכם רגל. איך זה קורה? בעקבות חוסר תכנון נכון של לוח הזמנים המביא אתכם למצב של שחיקה. כך לדוגמא, כשאתם מתחילים ללמוד למבחן גדול כשלושה ימים לפני מעוד הבחינה. ימי הלמידה הופכים עמוסים, לחוצים ומתישים שסחוטים מכם את האנרגיות.
2.אספו סיכומים ומאמרים לפני תקופת המבחנים
ישנם סיכומים שאתם רוצים לבקש מסטודנט נוסף שלומד אתכם בהרצאות? אל תחכו לרגע האחרון. כל עוד תבקשו סיכומים פנים אל מול פנים, סביר כי ישיבו לכם בחיוב. מנגד, עם תחילת תקופת המבחנים, כשכל סטודנט שקוע עמוק במטלותיו, כנראה שלא ימצאו את הזמן לחלוק אתכם מאמרים, סיכומים וכיוצא בזה.
3.נתקעתם ואתם צריכים עזרה? פשוט בקשו אותה
אתם אמנם סטודנטים, אך בטח שאין לכם כוחות על. לעתים, לאורך תקופת המבחנים אתם עלולים לגלות כי אתם זקוקים לסיוע: תרגום מאמרים, הגדרת ראשי פרקים לעבודה שאתם כותבים וכן הלאה. מצד אחד תוכלו שלא לבקש עזרה וכך להיות תקועים במקום, אך מצד שני תוכלו לקבל עזרה שתקל עליכם משמעותית! לדוגמא, עם שירות של כתיבת עבודות אקדמיות בתשלום.
4.אל תדחו לסמסטר ב' את מה שאפשר לעשות בסמסטר א'
הרי אין כמו לדחות מטלות: במקום לחוש את הלחץ והמועקה כעת, תרגישו אותם פשוט בסמסטר הבא! אל תדחו מטלות, בשום מחיר. דחיית מטלות לסמסטר הבא מכניסה אתכם למעגל התחייבויות לוחץ יותר. מעבר לכך, דחיית מטלות מחייבת אתכם להירשם לקורס פעם נוספת, לשלם שכר לימוד עבורו, להיות נוכחים בו ולהגיש את כל המטלות הנדרשות לאורך הסמסטר.
5.הקיפו עצמכם בסביבה תומכת
תקופת המבחנים היא תקופה מלחיצה, זה לא סוד. מה שהמון פעמים גורם לכם ללחץ הוא בעיקר השיח הפנימי שאתם מנהלים עם עצמכם: עולות בכם מחשבות שליליות, חרדות ושלל דימויים שלא מתכתבים באמת עם המציאות האובייקטיבית. על מנת שתוכלו להפחית בסטרס, יהיה נכון שתקיפו עצמכם באנשים שאתם אוהבים. הם אלו שירימו אתכם, יתמכו בכם ויפרגנו לכם לאורך התקופה המאתגרת. בהצלחה!