לוגו אתר מאמר.נט
שלום אורח
התחבר לאתר או הרשם לאתר מאמר.נט
5808 מאמרים 1675 כותבים 447 קטגוריות הוספת מאמר

גמילה מחיתולים – כל המידע הנחוץ

פורסם בתאריך 31/07/2019      /      נכתב ע"י מילים שוות זהב

תהליך החינוך לניקיון והיגיינה מתחיל בקרב פעוטות בגיל מוקדם. ההורים מסבירים לילדיהם את תהליך החלפת החיתול, בדרך זו, פעוטות לומדים את הקשר בין החלפת חיתול מלוכלך לנקי והקשר בינו לבין הניקיון וההיגיינה. השאלה היא מתי להתחיל את שלב גמילה מחיתולים?  למעשה אין תשובה חד משמעית לכך. ישנם שינוים בדור האחרון בנושא הגמילה מטיטולים בגלל תיאוריות פסיכולוגיות, אוויר יותר חופשייה במשפחה והאימהות אשר עובדות שעות רבות מחוץ לבית וכן הזמינות של החיתולים החד פעמיים.

יש לשים לב לסימנים של הפעוט, כאשר הוא מעוניין להיגמל מהחיתולים. ראשית, ילד שמעוניין להיגמל מהתלות בחיתולים, יבקש תחילה שהוריו ייכנסו עמו לשירותים, רוצה להתבונן בהם כאשר הם עושים את צרכיהם ואף מבקש לעשות את צריו, כאשר אחד מהוריו נמצאים לידו. ילד או  פעוט אשר מעוניין להתחיל את תהליך גמילה מחיתולים, יבקש לעשות את צרכיו בסיר או יבקש ללבוש תחתונים, כאשר הוא מגלה אחריות ועצמאות ומעוניין להרגיש שהוא גדול יותר.

אל תפעילו לחץ רב מדי על ילד שצריך להיגמל מהחיתולים

מומלץ לא ללחוץ על הילד בכל הליך הגמילה שלו מהטיטולים. גלו סבלנות והבנה, היות ומדובר על הליך חשוב שעל הילד לעבור ללא כעס ועם המון הבנה ואמפטיה. כל התהליך של גמילה מחיתולים הוא בעל חשיבות רבה בהתפתחותו של כל ילד ויש לתת תשומת לב רבה, התמדה ועקביות , ממש כמו כל הליך חינוכי אחר. יש להצטייד בנחישות והבנה. יש לשדר לילד נסר ברור ועקבי. יש לומר לילד שאתם מאמינים ביכולת שלו להיגמל מהחיתולים ולא למהר להחזיר לו חיתול על כל פספוס שלו, אם בבית, בגן או ביציאה מן הבית. הצלחה של הגמילה, תלויה בבשלות הילד וביכולתו לשלוט על שריריו כמו היכולת של השליטה בסוגרים.

השרירים של פי הטבעת, מתפתחים לפי השליטה בשלפוחית השתן אבל, אין זה אומר שגמילה מצואה, תוכל להתרחש מוקדם יותר בגלל המעורבות של הליכים רגשיים. רוב הילדים בשלים לתהליך של גמילה מחיתולים, בגילאים שבין שנה וחצי לשנתיים וחצי. הילד יישאר יבש למשך שעות ארוכות יותר לאחר שמחליפים לו חיתול. ילד שהחיתול יבש אצלו למעלה משעתיים, יהיה כבר בשל לגמילה.

מה עושים שהילד כבר עבר את גיל 4 והא עדיין לא נגמל מהטיטולים?

במקרים כאלה, יש לפנות למרפאה מוכרת, אשר עוסקת בתחום הרטבת לילה או אי גמילה בזמן הסביר. אחת המרפאות המוכרות והידועות בישראל, הינה מרפאתו של ד"ר ברוך קושניר שהוא ידוע כמומחה לבעיות שליטה בסוגרים כגון הרטבות לילה בקרב ילדים שעברו את הגיל הסביר לגמילה. לד"ר קושניר, תואר ראשון בפסיכולוגיה קלינית ובפסיכולוגיה רפואית. ד"ר קושניר, למד באנגליה ורכש את הידע המקצועי שלו בתחום זה כבר בשנת 1982.

במרפאתו של ד"ר קושניר, תמצאו פתרונות הולמים והצלחה בתהליך הגמילה. במרפאה, מטפלים בבעיות שונו ומורכבות יותר, כגון: חרדת אסלה, עצירות ועוד נושאים הקשורים לשליטה בסוגרים.

 

 

 

 

937 צפיות
0 כניסות
מאמרים נוספים מאת מילים שוות זהב
הרטבת לילה אצל מבוגרים מאמר נדיר המסביר את תופעת הרטבת הלילה אצל מבוגרים. בקרבם, סטרס, מתח תמידי ולחצים עשויים לעודד את התופעה. לכן, הפתרון כרוך בטיפולי פסיכולוגיה קלינית המשרים רוגע על המבוגר וגורמים לו לחזור למסלול ולשלוט בצרכיו.
פורסם בקטגוריית בריאות ילדים ותינוקות, לפני 5 שנים 10 חודשים
טיפול בהרטבת לילה מאמר הסבר על הרטבת לילה, המקשר את הבעיה לפסיכולוגיה הקלינית. בתום המאמר מובאת המלצה לטיפול יעיל מתחום הפסיכולוגיה הקלינית.
פורסם בקטגוריית בריאות ילדים ותינוקות, לפני 5 שנים 10 חודשים
טיפול בחרדת אסלה - אנקופרסיס מאמר הסבר על תופעת חרדת האסלה, לפיה ילד גמול-חיתולים עשוי לחשוש מהאסלה ולא להשתמש בה, מה שיוביל לבעיות בעשיית צרכים. המאמר מנתח את התופעה, מביא את הסימפטומים הבולטים לזיהוי שלה ומציע דרכי פתרון ראליות.
פורסם בקטגוריית בריאות ילדים ותינוקות, לפני 5 שנים 10 חודשים
שירות למשפחות העוסקות בגמילה מחיתולים והקניית הרגלי היגיינה וניקיון במאמר זה אנו נראה את הקשר בין הפידבקים הפסיכולוגיים שאנו מעניקים לילדים שלנו לבין ההצלחה שלהם להיגמל מחיתולים. המאמר מציג גישה לפיה ביקורת שיפוטית ושלילית מדי בתור תינוקות עשויה להאט את רגע הגמילה ואף לפגום במהלכו התקין.
פורסם בקטגוריית בריאות ילדים ותינוקות, לפני 5 שנים 10 חודשים
הרטבת לילה אצל ילדים מאמר הסבר על הרטבות לילה אצל ילדים. המאמר מבאר גם את מושג הפסיכולוגיה הקלינית ומסביר את תופעת ההרטבה כמי שנובעת ממנו. בשל כך, המאמר יכיל טיפים להתמודדות עם הבעיה מתחום זה.
פורסם בקטגוריית בריאות ילדים ותינוקות, לפני 5 שנים 10 חודשים