כאשר אנחנו מדברים על בנייה רוויה כגון פרויקט פסגת דן, אנחנו מדברים על בנייה צפופה בשטח שבו יש רבי קומות המאוכלסים במשפחות מרובות. יש מקדם צפיפות שלפיו קובעת הרשות המקומית את הדרישות למספר היחידות שניתן לבנות על שטח נתון, באזור מסוים ובהתאם לחוקים.
בנייה רוויה גם מתארת בניין הרשום כבית משותף או שירשם בעתיד כבית משותף על פי חוק המקרקעין התשכ"ט 1969, ומדובר בבניין בן שתי קומות ומעלה ואשר יש בו ארבע יחידות דיור לפחות, כאשר בכל קומה לפחות יחידת דיור אחת.
מהי בנייה רוויה?
למרות שרובנו מכירים את המושג, לבנייה רוויה אין הגדרה רשמית בחוקים או בתקנות, אולם ישנן כמה הגדרות לא רשמיות שיש צורך להתיישר לפיהן:
מינהל מקרקעי ישראל מגדירה בניה רוויה כבניינים משותפים בעלי לפחות 2 קומות ולפחות 4 יחידות דיור. משרד השיכון והבינוי לעומת זאת מגדיר בנייה רוויה כבנייה בצפיפות של 4 יחידות דיור לדונם.
היכן מופיעה בנייה רוויה /בנייה לגובה? בנייני מגורים כמו פסגת דן הנבנים בשכונות חדשות או וותיקות כשכונת הגפן הרמתגנית, בשולי הערים, או במקומות בהם צפיפות המיבנים הקיימת מאפשרת זאת.
על פי רוב נבנים מספר בניינים במקביל כחלק ממתחם מגורים על קרקע ללא בינוי קודם .לא כך בפסגת דן. בנייה זו הינה בנייה קבלנית ,כאשר כל חברה קבלנית אחראית על מספר בניינים במתחם ולעיתים על המתחם כולו .פסגת דן הינו מתחם מגורים בכולל שימושים נוספים כגון שטח ירוק לרווחת כלל השכונה, ומרכז מסחרי קטן לשימוש הדיירים של פסגת דן, ושאר תושבי השכונה.
השוני בבינוי מתבטא בעיקר בגובה הבניינים.
בניינים מגורים הנבנים במרכזי הערים במרכזי הערים כמו פסגת דן, היא בנייה חדשה ומגוונת למגורים.
הבנייה של מגדל מגורים כזה נבנית שתתאים ותשתלב במרקם עירוני קיים, המאופיין בשימושים מעורבים ,סגנונות בנייה שונים מתקופות שונות ,צפיפות ,רשת רחובות קיימת ומערכות חינוך ובריאות קיימות.
ישנם מספר תרחישים לבנייה רוויה/בנייה לגובה :בניית בניינים בודדים במגרשים פנויים ,או בנייה במסגרת תכניות פינוי בינוי.
פסגת דן הוא מגדל יוקרה רב קומות הנבנה כחלק משכונה ותיקה בשולי שכונת הגפן ובסמיכות למרכזי הבילוי והעסקים של רמת גן, ובמרחק קצר ביותר מקו הרכבת הקלה של גוש דן שבנייתה אמורה להסתיים בסמיכות להשלמת הפרויקט.