רחפן הינו כלי טיס בלתי מיואש, שהפך להיות נפוץ בשנים האחרונות עם התקדמות הטכנולוגיה, ועם התפתחות המצלמות הזעירות ניתן לומר שגם תחום רחפני הצלום התקדם מאד, וכיום הרחפנים משמשים בהצלחה בתחומים רבים כמו לאתר חשודים, ילדים אובדים, במרדף אחר חשודים, לצלם אירועים שאין גישה אליהם כמו אירועי ספורט, אך יש לדעת כי למרות השימוש הנפוץ של הרחפן, לא לכל אחד מותר להטיס אותו. כדי להטיס אותו בארגונים ובאופן מסחרי, יש צורך ברישיון מטיס, וכן צריך לעמוד בכל התנאים כדי לקבל רישיון זה.
מי יכול לבקש רישיון לרחפן?
רישיון לרחפן ניתן לאנשים שמעוניינים להטיס רחפן כלי טיס בלתי מאוייש במשקל של 4 ק"ג או פחות. כאשר מדובר בחברה הרוצה להטיס רחפן באופן מסחרי, חייבת את הרישיון הזה. רישיון רחפן הוא רישיון מיוחד להטסתו, הניתן על ידי רשות התעופה האווירית. כדי להטיס רחפן יש לדעת מהן ההגבלות להטסת הרחפן, את הנהלים להטסת הרחפן, וכמובן איך לתחזק את הרחפן שיפעל באופן המיטבי. על מנת לקבל את הרישיון באופן מעשי יש לעבור מבחני הסמכה בהצלחה, והמבחנים האלו נעשים מטעם רשות התעופה האזרחית. כדי לקבל את האישור יש להציג אישור פלילי החתום על ידי המשטרה. או בפי העם תעודת יושר. בנוסף לכך יש להביא הצהרת בריאות החתומה על ידי הרופא המשפחה לבריאות העובד, כמו כן יש צורך לעבור קורס להטסת רחפנים בו נלמדים לימודי תאוריה. וכן יש לעבור מבחן הסמכה מעשי המיוחד להטסת כלי הטיס.
מה עוד נדרש כדי להוציא רישיון לרחפן?
יש לדעת כי עלות רישיון טיס לרחפן המחיר הוא משתנה ותלוי במספר גורמים: המחיר של הוצאת הרישיון – מחיר הוצאת הרישיון הוא 350 ₪.
בנוסף לבחינה יש לבחון את המחיר של אגרת ההקמה, רישוי כלי וקבלת מספר זנב שמחירו מסתכם ב- 1670 ₪, בחינות הסמכה במחיר של 1260 ₪ ועוד.
יש לדעת, כי כדי לעבור את הבחינות האלו ולקבל רישיון לרחפן יש ללמוד קורס הטסת רחפנים ומומלץ מאוד לעבור אותו בבית הספר להטסת רחפנים המוביל בישראל – פריפלייט.