במשך שנים ארוכות כל מי שלא עמדו בתשלומים השונים שעמדו לחובתם, בין אם מדובר בעסק עצמאי או באדם פרטי (שכיר\מובטל), הפתרון היחיד לעצור מעט את מחול השדים היה להכריז על פשיטת רגל. מדובר היה באקט קשה מבחינה כלכלית, חברתית ובעיקר משפחתית וגם עם כתם גדול למשך שנים ארוכות ולעתים לאורך כל שאר החיים. כיום המצב שונה והכל בזכות חוק חדש שנחקק לפני כשנה והביא לשינוי של 180 מעלות בכל הקשור למצבים שכאלו. מדובר על חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
מהו חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי?
החוק החדש (החל מספטמבר 2019) ונקרא חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי בא להחליף את ההגדרה של פשיטת רגל שהייתה נהוגה משך שנים רבות. כבר בשמו של החוק החדש אפשר להבחין בשינוי המהותי בגישה שלו ביחס למה שהיה קודם לכן.
כעת, בחוק החדש, הגישה היא שהחייב איננו נוכל או עבריין (בהנחה שהוכיח כי חובותיו נצברו בתום לב), אלא אדם שבאמת ובתמים נקלע לחובות שאיננו יכול לעמוד בהם ולכן הוא מוגדר במצב של חדלות פירעון. החלק הנוסף של החוק הוא שיקום כלכלי וכאן המטרה היא באמת להגיע להסדר בין החייב לנושיו, כזה שיהיה כמה שיותר הוגן כלפיהם, אך גם כזה שיאפשר לחייב להשתקם כלכלית ולחזור למעגל העובדים במדינת ישראל כמה שיותר מהר וכשהוא עומד על רגליו.
אם יש לך חובות כבדים, זה הזמן לפנות לעורך דין חדלות פירעון אשר יוכל לייצג אותך.