אולי חלק מכם לוקחים כמובן מאליו את ארוחת הבוקר שחיכתה להם על השולחן ביום שבת בבוקר, או את ארוחת הצהריים שהם יכלו לקנות בהפסקה מהעבודה, אבל עבור אנשים רבים האוכל הוא ממש לא דבר מובן מאליו בחיים שלהם. לצערנו, אוכלוסיות כמו ניצולי השואה, נזקקים, חסרי בית, חיילים בודדים ואוכלוסיות נוספות סובלות מחרפת רעב, ומיכולת מצומצמת ביותר לרכוש מזון, לבשל אותו ולדאוג לעצמם לארוחה חמה. חלוקת מזון לנזקקים, אם כן, הופכת לאחת מהפעילויות החשובות והמרכזיות ביותר של עמותות צדקה שונות הפעילות בארץ, והנה השלבים שתהליך החלוקה עובר עד שהוא נוחת אצל הנזקקים.
חלוקת מזון לנזקקים – הכל מתחיל באיסוף
עוד לפני מעמד חלוקת מזון לנזקקים, יש לאסוף את המזון. מבצעים רחבי ידיים של עמותות הצדקה מגיעים לכל אזרחי מדינת ישראל, והם בוחרים את הדרך שבה הם יכולים לתרום את המזון. הדרכים לתרומת מזון הן אלו:
1. רכישת מוצרים בסופר מרקט והצבתם בעמדת האיסוף של העמותה בעמדת הקופות.
2. הגעה עצמאית למוקדי העמותה השונים לשם מסירת המוצרים השונים.
3. תיאום איסוף מזון מבית התורם על ידי מתנדבי עמותת הצדקה.
אריזת מזון לנזקקים
לאחר שנאספו כל מוצרי המזון השונים, הם נארזים בצורה מוקפדת בארגזי מזון גדולים. במרבית המקרים, ארגזי מזון יכללו מוצרי בסיס כמו שמן, קופסאות שימורים מגוונות, קמח, אורז, סוכר ולחם, וכן יתווספו אליהם מוצרים נוספים שנאספו, כמו קפה, אבקת קקאו, שוקולדים, חטיפים ועוד.
שלב האריזה הוא שלב מוקפד שמצריך המון ידיים עובדות, ומתנדבי עמותות הצדקה עושים עבודת קודש של לילות כימים על מנת לארוז אותם בצורה כמה שיותר טובה ואיכותית.
חלוקת מזון לנזקקים – מה שקורה בפועל
בזמן חלוקת מזון לנזקקים, מתאגדים מתנדבי העמותה יחד עם מתנדבים שמגיעים לחלוקה באופן חד פעמית, ומעמיסים על רכבים את ארגזי המזון. לשם חלוקה הוגנת ומסודרת, המתנדבים מקבלים רשימות שמסודרות על פי שמות, כתובות, מספרי קומה ודירה ומספרי טלפון, כך שכל ארגז יכול להגיע ליעד שלו בצורה בטיחותית וסדורה. הצטרפו גם אתם לפעילות של עמותות הצדקה ועזרו לנזקקים שזקוקים לכם!