נניח שיש לכם אירוע אישי חשוב כמו יום הולדת של בן המשפחה, יום נישואין, ערב חברים, או מפגש משפחתי, והחלטתם להזמין אליכם מפעיל שיעשה לכם ערב שירה בציבור ממש אצלכם בחצר או בבית. מה לוח זמנים שמקובל בדרך כלל באירוע כזה, ואיפה נכנסת השירה בציבור לתמונה?
מכיוון שרוב האירועים בסגנון הביתי חוזרים על עצמם , מסתבר שלוחות הזמנים מאוד דומים בכל האירועים. ערב שירה בציבור בהחלט יכול להיות גולת הכותרת של האירוע אבל יש דברים נוספים מסביב שכדאי לדעת.
בדרך כלל רוב בעלי האירועים הביתיים מזמינים את האורחים בשעה 19.00 בערך. מפעיל שירה בציבור טוב מצויד מן הסתם במערכת הגברה שמתאימה לכמות האנשים שיבואו. מפעיל כזה אמור להיות אצלכם בבית לפחות שעה וחצי לפני שהאורח הראשון נכנס. כלומר לכל היאוחר ב- 17.30 וזאת מהסיבה שעליו למקם את מערכת ההגברה כולל המקרופונים הכבלים הרמקולים, ואת המקרן והמסך. המטרה של ההגעה המוקדמת היא כדי למנוע מצב התקנת מיוד ההגברה וההקרנה נעשית בזמן שהאורחים נכנסים, ודבר שני זה נותן גם אפשרות למי שהזמין את האירוע שירה בציבור להשמיע עבור האורחים הנכנסים מוסיקת רקע להגברה שכבר מוכנה בזמן. בדרך כלל לכל מפעיל שירה בציבור יש מאגר מסוים של שירים למוסיקת רקע לזמן שהאורחים נכנסים ובזמן האוכל.
נניח שבשעה 19.00 התחילו להגיע אנשים לאירוע. בדרך כלל מקובל שעם ההגעה יש כבר אוכל בצורת בופה מסודר על השולחנות. רוב האירועים הביתיים שבהם יש פעילות שירה בציבור מתנהלים בקלילות במובן הקולינרי, ואנשים פשוט ניגשים לבופה בוחרים להם אוכל ויושבים באחת הפינות בבית או בגן כדי לאכול. לעומת זאת, באירועי שירה בציבור המתקיימים במסעדות מקצים בדרך כלל למשפחה חדר נפרד במסעדה ששם מתנהלת השירה בציבור, והאורחים יושבים ממש לאכול ארוחה מליאה, לפני הפרק המוסיקלי.
אם נחזור לאירועים הביתיים, לוקח כחצי שעה עד שרוב האורחים מגיעים כלומר עד 19.30 ואחר כך האוכל לוקח עוד כשעה. כלומר 20.30 זה זמן טוב כדי לכנס את האורחים לפרק הברכות.
פרק הברכות יכול לקחת בין 15 דקות ועד 45 דקות במקרים יוצאי דופן וזה בתלות בכמות האנשים שרוצים לברך ובאורך הברכות. בנוסף נהוג לכלול בשלב זה סרטון שהכינה המשפחה על בעל השמחה. הסרטון הוא לפעמים אחד מרגעי השיא של האירוע מבחינה רגשית כי שם המשפחה והחברים מברכים בוידיאו את בעל השמחה. כך יוצא שבסביבות שעה תשע פלוס מינוס נעשו כל הפעילויות סביב השירה בציבור ואפשר סוף סוף להתחיל לשיר.
על בעלי האירוע לשים לב כמה זמן הם מקציבים לכל חלק כדי למנוע מאנשים להתעייף היות ויש לפניהם עוד ערב שירה בציבור שלם כאשר הארוחה כבר נמצאת בקיבה וגורמת לאנשים בשלב מסוים להתעייף אם אין פעילות אנרגטית כלשהיא.
נניח שפעילות השירה בציבור התחילה ב 21.00. כאן קיימות 2 אפשרויות: אחת, לבקש ממנחה השירה בציבור להריץ את כל הערב ברציפות, והאפשרות השניה לחלק את הפעילות שירה בציבור לשניים.
אז כמה זמן לוקחת פעילות השירה בציבור נטו? ובכן, ערב שירה בציבור לוקח נטו כשעה וחצי עד שעתיים. כלומר עד לכל היאוחר 11 בלילה. כמובן שיש מקרים יוצאי דופן שברוב ההתלהבות גם מנחה השירה בציבור נסחף לפעילות שירה של 3 שעות ואפילו יותר אבל זה מה שמקובל. אחרי ארוחה, ברכות, מינגלינג ושעה וחצי שעתיים של ערב שירה בציבור השעה כבר 11 בערך, אם הכל הלך רצוף, ואנשים כבר עייפים וירצו לפרוש הביתה, שלא לדבר על השכנים שמשעה 11 רשאים להזמין את המשטרה (יום שישי רק בחצות) יש מקרים שבעלי האירוע יבקשו ממנחה השירה בציבור לחלק את פעילות השירה בציבור ל 2, ואז נניח מתשע עד 22.00 שרים. הפסקת קפה וקינוחים כרבע שעה. ואח"כ עוד כחצי שעה מקסימום שעה של פעילות שירה בציבור נוספת שחותמת את הערב.
כאשר שואלים מנחה שירה בציבור כמה זמן לוקחת פעילות השירה בציבור? אז יש את הזמן נטו של השירה של כשעה וחצי שעתיים ויש את הזמן ברוטו שכולל את כל הזמן מהרגע שמפעיל השירה בציבור הגיע אליכם הביתה ועד שהוא עוזב. אם לוקחים בחשבון שיש למפעיל גם את זמן הנסיעה אליכם, את זמן פרישת מערכת ההגברה וההקרנה לפני האירוע, וקיפול והעמסת הציוד בסופה רואים שבעצם הוא עובד יום עבודה של כ 8 שעות.
מה שחשוב בסופו של דבר שתהנו מהאירוע, תהנו מהשירה בציבור, והכי חשוב תתנו אהבה לבעל השמחה.