לוגו אתר מאמר.נט
שלום אורח
התחבר לאתר או הרשם לאתר מאמר.נט
5669 מאמרים 1654 כותבים 447 קטגוריות הוספת מאמר

7 דרכים להפחתת פסולת בעסקים

פורסם בתאריך 21/08/2022      /      נכתב ע"י Aargaman

עסקים מייצרים כמויות גדולות של פסולת, שלאחר מכן מצטברת ועלולה לפגוע באיכות הסביבה. עם זאת, יש לפחות 7 דרכים שונות להפחית את כמות הפסולת או לכל הפחות לדאוג שהיא לא תגרום נזקים בלתי הפיכים לכדור הארץ. אז מאיפה מתחילים? הנה המדריך המלא

הפסולת היא חלק בלתי נפרד מהתהליך העסקי. אמנם לא כל העסקים מייצרים פסולת, אבל היא קיימת בכמויות גדולות בתעשייה הקלה והכבדה, בחנויות, במרכזים מסחריים ועוד. הבעיה היא שהפסולת משפיעה לרעה מבחינה סביבתית וכלכלית והיא עלולה להגביר זיהום של מי תהום ופליטות של גזי חממה. 


כך תבחרו את הדרך המתאימה


החדשות הטובות הן שיש מה לעשות. זה מתחיל עם הצבת דחסניות אשפה וממשיך עם שינוי בהרגלים של בית העסק, העובדים ואולי אפילו הלקוחות. אז הנה למשל 7 דרכים להפחתת פסולת בעסקים, שאותן ניתן לנקוט ולאמץ באופן מיידי:


הפחתה במקור


הסוד של צמצום פסולת הוא להפחית אותה במקור. הפחתה במקור אומרת שנמנעים מצריכה של פסולת, מפחיתים שימוש במוצרים חד פעמיים, מעדיפים מוצרים ללא אריזות ועוד. כל פעולה קטנה של צמצום פסולת מצטברת לתופעה רחבה ומביאה להפחתה במקור שמוכיחה את עצמה בטווח הקצר והארוך. 


שימוש חוזר


כל שימוש חוזר של כמה פעמים במוצר המקורי מאפשר להפחית את הפסולת המצטברת בבית העסק. השימוש החוזר יכול להתבצע על ידי העובדים או אפילו הלקוחות, אם מדובר בבית עסק שמציע לדוגמא סוגים שונים של אביזרים, פתרונות אחסון וקופסאות. 


מיון פסולת


המטרה של מיון פסולת היא לסייע לתהליך המחזור ולהפחית את הפסולת החדשה שהוא מייצר. כדי לעשות את זה בצורה יעילה, חייבים לשים מכולות פסולות בהישג יד. אבל עוד לפני שהפסולת מגיעה למכולה, חשוב למיין אותה. את המיון מבצעים לפי חלוקה גסה למוצרי פלסטיק, נייר או טקסטיל ובהתאם לצרכים של בית העסק וההתמחות שלו. 


הפקת אנרגיה משריפת פסולת


אחד היתרונות של התנהלות מול חברה לפינוי פסולת בא לידי ביטוי בכך שניתן להתייעץ איתה לגבי הפקת אנרגיה. אמנם הפקת אנרגיה משריפת פסולת לא מתאימה לעסקים קטנים או בינוניים אלא רק למפעלי ייצור ותעשייה, אבל הם ממילא אלו שמייצרים את רוב הפסולת. כדי להפיק אנרגיה משריפת פסולת, משתמשים בטכנולוגיות חדשות ובטוחות ונצמדים להנחיות המשרד להגנת הסביבה. 


דוגמא אישית


לבעלי עסקים יש אחריות רבה מבחינת האופן שבו הם משתתפים בתהליך של הפחתת פסולת. אם מנהלים ובעלי עסקים רוצים להשיג תוצאות, עליהם להראות דוגמא אישית. כל מנהל יכול למשל למחזר את הציוד שבו הוא משתמש, להפחית את הפסולת שיש לו במשרד ולהראות מה הוא עושה על מנת למיין את המוצרים השונים. באמצעות דוגמא אישית מגדילים את המעורבות של עובדים ומצמצמים את הזיהום הסביבתי. 


יוזמות ותמריצים


הצד השני של המטבע הוא נקיטת יוזמות ותמריצים, במטרה לערב את העובדים בתהליך של הפחתת פסולת בעסקים. בניגוד למה שנהוג לחשוב, הפחתת פסולת לא צריכה להיות מאמץ של בעלי עסקים גדולים בלבד. בעוד זה כבר מובן מאליו בארגונים שונים ובמוסדות ציבוריים, דווקא בעסקים בינוניים לא תמיד יש מספיק יוזמות ותמריצים שיעודדו את העובדים למיין את הפסולת ולהפחית את השימוש במקור. 


הטמנה


הטמנה היא לא דרך להפחית פסולת – אבל כן דרך מעולה לצמצם את הסכנות שהיא גורמת. באמצעות העברת פסולת לאתרי הטמנה מורשים ניתן למנוע זיהום סביבתי, להתמודד עם משבר האקלים ולשמור על הסביבה. 

 

308 צפיות
0 כניסות
מאמרים נוספים מאת Aargaman
הקשר בין צרכנות לפסולת - איך לצרוך בצורה מודעת יותר צרכנות ופסולת קשורות קשר הדוק. צרכנות היא הרעיון שצריכת סחורות ושירותים רצויה לצמיחה כלכלית ולאושר אישי. זה מעודד אנשים לקנות יותר ויותר מוצרים, לרוב מעבר לצרכים הבסיסיים שלהם, כדי להשיג אורח חיים או מעמד חברתי מסוים
פורסם בקטגוריית איכות הסביבה, לפני 2 שנים 1 חודשים