מאז ומתמיד שימשו חובות הבנקים קרדום לחפור בו מצד עורכי דין, כאשר כל אחד מציג את החזון שלו כיצד יש למחוק אותם. דבר אחד בטוח: ישות שהיא חצי פרטית וחצי מסדירה מהווה מטבע הדברים פתח לפרצות בחוק שיאפשרו את מחיקת החוב. השאלה היא כיצד עושים זאת, ומהי הדרך המהירה ביותר לממש זאת. את השאלה הזו מוטב כי תשאירו לעו"ד מומחה בהליכי מחיקת חובות כספיים לבנקים.
כיצד החובות לבנקים יכולים להימחק?
ישנן 2 דרכים עיקריות לעשות זאת. הראשונה היא להראות כי ללקוח אין כסף לשלם, ולא משנה כמה חזק ההוצאה לפועל או המוסד לפשיטת רגל יפעלו נגד החייב, פיזית קופתו מרוקנת והנושה לא יראה כסף, פשוט כי אין. במצב זה, החייב נשמט מחובו והרשויות מכירות בחור בכיס שנוצר לנושה – כהוצאה ומזכות אותו במס. בדרך זו נשמטים רוב החייבים מהחוב הבנקאי, ולא כי הם לא רוצים לשלם, אלא כי רוב לוחות הסילוקין על הלוואות בישראל מבוססות על לוח שפיצר: לוח אכזרי שחושף את הלקוח לריביות ענק בתוך פרק זמן קצר. החלפת לוח הסילוקין הישראלי בקנדי, המסתמך על שיטת "קרן שווה" (Fair Fund) במקום "לוח שפיצר" עשויה הייתה למנוע מאות דיונים משפטיים שכאלה, שכן הלוח חושף את הלקוח להרבה פחות ריבית באופן משמעותי.
הדרך השנייה, והפחות נפוצה, היא במקרה שכן שילמתם את החוב, אך הבנק דיווח שלא כך הדבר. בדרך כלל זה קורה משום שהלקוח תכנן שבנקודת זמן X ישלם לו חייב מסחרי Yכסף שישמש לפירעון החוב. ישנם מקרים בהם חייב Y התגלה כנוכל ולא שילם, ואז המיוצג שלנו נותר ללא כסף, וצריך להסתמך על האסטרטגיה הראשונה שהצענו. אבל ישנם מקרים בהם חייב Yלא בורח לשום מקום, משתף עמנו פעולה ואף מציג אסמכתא שהוא העביר כסף. הבנק עדיין לא דיווח ולא הכיר בכך על אף כי חלפו 96 שעות על פי חוק. במקרה כזה ניתן לתבוע את הבנק על הוצאת דיבתו של הלקוח: דווח סכום כספי שקרי לגבי חשבונו.
המומחים שלכם למחיקת חובות לבנקים
מרכז למחיקת חובות הנו משרד בקנה מידה ארצי. פונים אלינו לקוחות מכל המגזרים והסקטורים ומכל רחבי הארץ. אנו סייענו לישראלים רבים, פרטיים ומייצגים של גופים מסחריים ומאוגדים שונים, להיחלץ מחובותיהם לבנקים. פנו אלינו ונשמח לעמוד גם לשירותכם!