אי אפשר להתכחש לזה – בדיחות רופאים הן קלאסיקה. הן מצליחות להצחיק אותנו שוב ושוב, גם כשאנחנו שומעים אותן בפעם העשירית. אבל מה יש בהן שגורם לנו לצחוק דווקא על נושאים כמו ניתוחים, מחלות או ביקור אצל רופא השיניים?
לכניסה : בדיחות רופאים
התשובה פשוטה: הומור הוא דרך מצוינת להתמודד עם פחדים. רופאים עוסקים בדברים שמפחידים אותנו – מחלות, כאב, זקנה – ולכן בדיחות עליהם מאפשרות לנו לקחת נושאים כבדים ולהפוך אותם לקלים יותר לעיכול.
כמו למשל הבדיחה:
המטופל: "דוקטור, אני מרגיש כאילו כולם מתעלמים ממני!"
הרופא: "הבא בתור!"
בדיחות רופאים גם נהנות ממבנה שמזמין הפתעה. רופא, שהוא אדם רציני ומקצועי, נתפס כדמות שמפתיע לגלות בה גיחוך או בלבול – וזה בדיוק מה שמצחיק. לפעמים הרופא מציג פיתרון מגוחך, לפעמים החולה שואל שאלה מטופשת, ולפעמים הדיאלוג ביניהם נשמע כמו תסריט של קומדיה.
עוד סיבה לאהבה לבדיחות כאלה היא שהן אוניברסליות – כולנו הולכים לרופא בשלב כזה או אחר, כולנו מכירים את החוויה של המתנה במרפאה, את המונחים הרפואיים שאי אפשר להבין, ואת המבוכה הקלה שמלווה בדיקות מסוימות. לכן קל להתחבר לבדיחות:
הרופא: "נראה שהבעיה שלך גנטית."
המטופל: "באמת? מאבא או מאמא?"
הרופא: "לא. זה בא מהגנים שאתה לובש..."
הומור רפואי יכול גם להעביר מסר – על בירוקרטיה, על עומס במערכת הבריאות, או על פערים בין מטופלים לרופאים. וזה מה שהופך אותו לא רק למצחיק, אלא גם חכם.
לסיכום, בדיחות רופאים הן לא רק דרך להצחיק – הן גם דרך להבין את עצמנו ואת הפחדים שלנו בצורה קלילה. בפעם הבאה שתהיו בתור לרופא – אל תשכחו להביא את ההומור איתכם. אולי אפילו תצחקו יחד עם הרופא עצמו.