סגולותיו הרפואיות של צמח האלוורה היו מוכרות לאדם עוד מהתקופה העתיקה. תיעודים וציורים באבן מלפני 6000 שנה מציגים את השימוש הרפואי בצמח האלוורה במצרים העתיקה. למעשה הצמח זכה להכרה רבה בעולם העתיק וישויות מפורסמות וידועות כגון קליאופטרה בעצמה ובכבודה עשו שימוש בצמח זה, הן למטרות טיפול והן למטרות טיפוח. לא מפליא אפוא, שגם בחלוף זמן כה רב הצמח עדיין נמצא בשימוש נרחב בקרב מרבית התרבויות בעולם. סגולותיו הרפואיות של הצמח הופכות אותו להרבה יותר מסתם פתרון לכוויות או לחתכים. כיום קיימים בשוק תכשירים רבים המופקים מצמח האלוורה. לשיטת הייצור והמיצוי השפעה מכרעת על יעילות והפוטנטיות של התכשיר.
למה אלוורה נחשבת לצמח רפואי?
הצמח נחשב לאחד העשירים בעולם ברכיבים פעילים ההופכים את אלוורה לתכשיר היעיל לבעיות בריאותיות שונות. הצמח מכיל סביבות 75 רכיבי תזונה, 200 רכיבים פעילים, 12 ויטמינים, 18 חומצות אמינות ו- 20 מינרלים. בנוסף הצמח גם מכיל חומצה סליצילית, סטרואידים, סוכרים, סאפונין, אנזימים, ועוד.
חומצות אמינו - גוף האדם זקוק ל 22 חומצות אמינו על מנת לבנות חלבון שלם. צמח האלוורה מכיל סביבות ה18 חומצות אמינו, מתוכם 7 חיוניות (חומצות אמינו שהגוף לא מייצר וניתן לקבל אותם רק מצריכה חיצונית של תוספים או מזון).
מינרלים - בין המנרלים הרבים של הצמח ניתן לציין סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ, סודיום, כרום, נחושת ומירלים אחרים.
ויטמינים - צמח האלוורה עשיר בויטמינים מקבוצת B, כולל B12, בטה-קורטן (A), C, E, ועוד.
עם נתונים כה מרשימים אין זה כלל מפתיע שצמח האלוורה זוכה לפופולאריות כה רבה מזה אלפי שנים.
במה ניתן לטפל בעזרת תכשירים על בסיס אלוורה?
לצמח שימושים מגוונים, חלקם עממיים וחלקם מגובים על ידי מחקר רפואי. מחקר הרפואי בתחום צמחי המרפא נמצא בהתפתחות מתמדת ועדויות וממצאים חדשים מתעדכנים באופן קבוע. ככלל צמח האלוורה נמצא בשישמוש לטיפול בעצירות ובעיות עיכול, מוצרי טיפוח עור, אקנה, פצעים ופצעוני בגרות, כוויות, חתכים, פטרת הציפורניים, כאבים ראומטיים וסבוריאה. כל זאת הודות ליכולת של הצמח להקל על כאב, להפחית דלקות, לחזק את המערכת החיסונית ולהטיב עם פעילות הגוף.
כיצד יודעים באיזה מכשיר מומלץ להשתמש?
השוק מוצף בתכשירים שונים על בסיס אלוורה. עם זאת חשוב לשים לב לכך שמרבית החברות משתמשות בתהליך החימום בעת הכנת התכשיר. פעולה זו הופכת את התכשיר לכמעט ולא יעיל, מאחר והחום הורס חלק גדול מהרכיבים הפעילים הנמצאים בג'ל האלוורה. שיטת הייצור המועדפת היא מיצוי קר של הג'ל, כפי שעושה חברת אלכוורה למשל, מה שמאפשר לשמר בצורה מירבית את הרכיבים הפעילים. מיצוי קר מגביר באופן משמעותי את יעילות והשפעת התכשיר.