איך לנקות מקלחון מזכוכית
מרבית המקלחונים הם מקלחוני זכוכית. הסיבה לכך היא התכונות המיוחדות של החומר - זכוכית אינה מתקלקלת, היא עמידה בפני מים וטמפרטורה גבוהה והשקיפות שלה מעניקה מראה רחב ידיים גם לחדרי אמבטיה קטנים. ישנם סוגי זכוכית שונים שבאמצעותם ניתן לעצב את המקלחון, החל בזכוכית שקופה לחלוטין ועד לזכוכית אטומה וחלבית. גם ניקוי זכוכית המקלחון פשוט למדי. שמירה על ניקיון הזכוכית מאפשרת לשמור על המראה הנקי שלה לאורך זמן, אבל, טיפול לא נכון עלול לפגוע במשטח ולפגום במראה הדקורטיבי.
הגורמים שעלולים לפגוע בזכוכית מקלחון
ישנם כמה 'אויבים' שיכולים לפגוע בזכוכית – האבנית שמופיעה ככתמים לבנים נותרת על הזכוכית לאחר התאדות המים. את הופעת האבנית אפשר למנוע באמצעות שמירה על משטח זכוכית יבש. כתמי סבון יכולים להצטבר על משטח הזכוכית ולהפוך לקשים להסרה. ניגוב יום-יומי לאחר הרחצה יימנע את הצטברותם. פגיעה אפשרית נוספת בזכוכית נגרמת בשל פעולות ניקוי הגורמות נזק ולכן חשוב להשתמש בכלים ובחומרי ניקוי עדינים שאינם שורטים או צורבים את הזכוכית.
כיצד לא לנקות את המקלחון?
זכוכית היא אמנם חומר גלם חזק ועמיד, אך רצוי לא לפגוע במשטח הזכוכית כדי לא להזיק למראה ההומוגני והמבריק שלה. לכן, ישנם כמה כללים שחשוב לשמור עליהם בעת ניקוי המקלחון:
לא להשתמש במוצרי ניקוי חזקים - אם כי מרבית סוגי הזכוכית עמידים בפני חומרים שונים, חומצות מאכלות יכולות לשחוק ולצרוב את משטח הזכוכית ולכער את המראה הנקי שלה.
חומרי ניקוי מקרצפים – באותו אופן אין להשתמש בחומרים שמקרצפים את המשטח, כגון חול ניקוי וכדומה.
כלי ניקוי – גם ברזלית או סקוטשברייט וכלי ניקוי ששורטים את המשטח אינם מתאימים לניקוי זכוכית.
אין להשאיר מקלחון לח – לאחר הרחצה חשוב לייבש ולאוורר את המקלחון מכיוון שלחות גורמת לתופעות לא רצויות כגון עובש שיכול להצטבר גם בחריצי המסגרת. ניגוב וייבוש של הזכוכית חשובים למניעת הצטברות עובש ואבנית.
טיפים לניקוי מקלחון מזכוכית
שימוש בחומרי ניקוי עדינים – ישנם חומרים ייעודיים לניקוי זכוכית המתאימים גם למקלחונים. לניקוי ביתי אפשר להשתמש בחומץ שהוא חומר נדיף, באמצעות מהילת חומץ ומים בשפריצר או טבילה של מטלית בד בחומץ וניגוב המשטח. כאשר נוצרת הצטברות של אבנית אפשר למרוח בהתאם להוראות חומר מסיר אבנית המתאים לזכוכית ולאחר מכן לשטוף היטב ולייבש.
ניגוב המקלחון – האמצעים המתאימים ביותר לניקוי מקלחונים הם מטליות בד או מיקרופייבר שאינם שורטים את הזכוכית. כמו כן אפשר להשתמש במגבון גומי או סיליקון כדי להסיר את המים אבל לאחריו חשוב לעבור על המשטח עם מטלית ולנגב היטב.
מסגרת המקלחון – יש לנקות ולייבש גם את מסגרת המקלחון כדי למנוע נזק מצטבר והופעת עובש. את הגומי או הסיליקון יש לנקות עם חומרי ניקוי עדינים. מסגרת מנירוסטה אפשר לנקות באמצעות מטלית ולייבש היטב.
באיזו תכיפות לנקות מקלחון זכוכית?
כאמור, יש לנגב ולייבש את המקלחון לאחר כל מקלחת. כטיפול מונע לאבנית, רצוי לעבור מדי כמה ימים על משטח הזכוכית עם חומר ניקוי עדין. אם בכל זאת מצטברת אבנית על המקלחון יש להשתמש באופן חד-פעמי בחומר מתאים להסרת אבנית, בדרך כלל אין צורך ביותר מכך כדי לשמור על זכוכית המקלחון יפה ונקייה.