זה אולי לא תמיד הפרעה לשגרת הנסיעה או לחוויה שלנו במכונית אבל לא נעים להיכנס למכונית כשהיא חבולה או שרוטה. מה עוד שמדובר גם לפעמים בזנקים בטיחותיים. אנחנו ממשיכים עם סדרת המאמרים שלנו על נזקים בטיחותיים, הפעם בדקנו כמה יעלה לכם לתקן את מעטפת הרכב שלכם.
המכונית שלנו היא כבר מזמן לא רק אמצעי לנועה בעזרתו ממקום למקום, לכן ייתכן מאוד שחלק מהביקורים במוסך בירושלים הם לא פעם בעיניני קוסמטיקה. הפעם נתמקד בתיקונים ובטיפולים במעטפת הרכב. בנזקים שלא נגרמו מתאונה וכאלה שלא תרצו לכסות עם הביטוח שלכם.
בין אם עברתם קרוב מידי לקיר, עמוד או מכונית, לא מאוד קשה לגרום נזק לפח של הרכב, תיקון דפיקות קלות שכוללות יישור לפח וצביעה יעלו לרוב בין 500 ל- 900 שקלים לחלק תלוי בגודל המכה וזה בהנחה שלא חייבים להחליף אותו.
סיבה נוספת ששולחת לא מעט בעלי מכוניות לצביעה, היא דהייה או קילוף של הצבע, דבר נפוץ במיוחד במכוניות קהות ומתבגרות. חלק גדול מבעיות הצבע נגרמות כתוצאה מתחזוקה לקויה במיוחד במכוניות קהות רצוי להקפיד לפחות פעם בשנה על וואקס ואם אפשר אז כדאי לחנות במקומות מוצלים. שני אלה יכולים למנוע את נזקי השמש או לפחות לדחות אותם. כנף, מכסה מנוע או גג צביע כולל של כל חלק כזה תנוע בין 500 ל-800 שקלים. צביע של מכונית שלמה תנועה בין 4000 שקלים למכונית קטנה עם צבע רגיל ועם ל-8000 שקלים למכונית גדולה שזקוקה לצבע דו שכבתי כמו צבע מתלי למשל.
עד כאן בעיניני אסתתיקה עכשיו עוברים למראות מגבים ופנסים, כאן כבר מדובר בעניין בטיחותי.
מראות- חניה ברחות צר מידי, ונדליזים או כל גורם אחר, אם נשברה לכם המראה מדובר בהוצאה לא קטנה בכלל. החלפה של המראה כולה תנוע בין 900 ל- 1500 שקלים אם תחליטו לרכוש חלק מקורי. חלק חלופי או משומש יהיה זול בהרבה ולרוב יענה על הצרכים שלכם
פנסים- אם מאותן הנסיבות שברתם או ששברו לכם את הזכוכית של הפנס, תאלצו כנראה להחליף גם אותו. בעניני בטיחות ובעיניניים של פנס ודברים בסגנון, גם פה המחירים דומים בין 1000 ל- 1400 שקלים לפנס קדמי חדש ומקורי. חלופי יעלה הרבה פחות. טווח המחירים של פנס אחורי נמוך יותר, בין 400 ל-700 שקלים לחלק חדש. חלק חלופי יהיה זול בעשרות אחוזים. אם מדובר רק במנורה שנשרפה אז יצאתם בזול, כמה עשרות שקלים בלבד.
בין אם מדובר בעניין של מראה או בטיחות, גם הפעם נראה שכמעט בכל כניסה שלכם למוסך תאלצו להיפרד מלא מעט כסף