אחרי שחשבתי על זה, הגעתי למסקנה שהאתר הזה לא ממש מועיל לי. בגדול, מבחינת קישורים, יש פה בעיה. כי ברגע שעולה מכאן קישור, האתר המקושר טס כלפי מעלה לכמה רגעים ומיד אחר כך כאילו שגוגל מבין על מה מדובר, והאתר חוזר חזרה למקום בו היה. אפילו במקרים מסוימים יש צניחה בדירוג.
למה זה קורה?
אני מנחש שהסיבה העיקרית טמונה בכך שהאתר מלא בתוכן, וכל כולו מקשר למליוני אתרים ברחבי הרשת. עכשיו, על פניו למנוע החיפוש, זה יכול להיראות לחלוטין תקין. אבל מה קורה ברגע שמנוע החיפוש מזהה איזשהו חשד? מה קורה כאשר מגיע מישהו לבדוק את האתר ברמה הפיזית ולתייג אותו?
מיד מבינים שמדובר באתר תוכן שכל מטרתו ליצור קישורים חיצוניים לאתרים. ומכיוון שכך, האתר הזה מאבד מכוחו. לא רק מאבד, אלא גם הופך להיות הרבה פחות ערכי בפני מנוע החיפוש.
כי אפשר להוסיף איזשהו עדכון ידני לכך שמדובר באתר שכל אחד יכול להעלות אליו מאמר, ולקשר ממנו לאתר שלו.
אז נכון שבסך הכל מדובר במחשב רובוט, אבל הרובוט הזה לא פראייר, ולפעמים הוא שולח כוחות אנושיים לבדוק את השטח.
ומסתבר שהאתר הזה איבד את הכוח שהיה לו בעבר. לכן אני מעדיף להסיר מכאן תוכן שקישר בעבר לאתרים שחשוב לי לקדם.
בלי קשר, כל נושא הקידום בגוגל הפך להיות כל כך מסחרי, וזה בסדר. כי אנשים מתפרנסים מזה. פשוט העניין הוא שיש הרבה תוכן מקודם, בעיקר של מסגרות גדולות וחזקות, שאין בו אמון. התוכן הזה הפך להיות תוכן מוביל, על עף העובדה הנ"ל. ולכן גם החיפושים בגוגל כבר הפכו לחסרי משמעות.
אם בכל פעם שמחפשים תשובה לנושא מסוים עולים אותם אתרי חדשות עם כתבות בנושא, זה כבר נהיה מוגזם. כי זה פשוט מוקדים עם המון כוח שמשתלטים על מקומות ראשונים, ולא מאפשרים לאף אחד אחר להיכנס לשם.
וכאן, צריך לבוא מנוע החיפוש לעזרת האתרים האחרים, בהם יושבים אנשים מקצועיים ומקדישים המון זמן בכתיבת תוכן איכותי ואמיתי. לא כזה ש"עיתונאים" מהדור החדש כותבים, שזה בעצם אסופה של מידע שהם קראו באינטרנט ואורגן לכדי מאמר אחד ארוך שעמד בתנאים של גוגל.
לסיום, אפשר לומר שיש הרבה כוח לקידום אורגני, ויש חשיבות לקישורים. אבל לא מהאתר הזה. צריך למצוא מקורות איכותיים יותר.
וזה שיש אתר כזה שמאפשר להעלות תוכן לאינטרנט באופן עצמאי זה מבורך בפני עצמו, רק צריך לשאול את השאלה האם אפשר לסמוך על בני האדם שיעשו בו את השימוש הנכון.