אילו סוגים של מכונות תפירה יש בשוק?
תופרים.ות מתחילים.ות או מתקדמים.ות זקוקים למכונת תפירה ולעתים אף לכמה סוגים של מכונות תפירה שיודעות לבצע פעולות שהמכונה הרגילה אינה יודעת לבצע. ככל שהתופר.ת מתקדמים בעולם התפירה, כך גדלה המורכבות הביצועית ועל מנת להביא את הבגד לכדי שלמות ואיכות תפירה גבוהה ככל הניתן יש לבחון את סוגי המכונות הקיימות ולרכוש את זו שמתאימה לצורך.
היות ומדובר בעולם מלא וגדוש, נעשה חלוקה ראשונה ועיקרית בין מכונת תפירה ביתית ל - מכונת תפירה תעשייתית:
בכל הקשור למכונת תפירה ביתית מדובר במכונה שיכולה לבצע מגוון רחב מאוד של פעולות וסוגים שונים של תפרים, אך חסרונה העיקרי הוא בגודל ההספק שהיא יודעת לתת, היות ומדובר במכונה ביתית, היא אינה מתאימה להיקף עבודה גדול / תעשייתי, אלא לעבודות נקודתיות ולא מרובות במיוחד, כמו גם שימוש בסוגים סטנדרטיים של בדים שאינם מצריכים סוגי מחטים, או חוטים מיוחדים.
למכונת תפירה ביתית חשמלית / אלקטרונית יש פונקציות דיגיטליות מתקדמות והן יכולות לתפור סוגים רבים מאוד של תפרים, תוך חיתוך חוטים אוטומטי ויצירת תפרים נקיים וחזקים.
יתרונותיה של מכונת תפירה אלקטרונית לעומת החשמלית ברורים ובולטים:
-
למכונה אלקט' ישנו כרטיס אלקטרוני עם פונקציות מרובות של דוגמאות תפירה / רקמה ולכן הן מכילות פחות חלקים מכאניים ממכונה חשמלית וכתוצאה מכך משקלה קל יותר מאשר זו החשמלית.
- מנוע של מכונה אלקט' חזק ועמיד יותר מאשר מכונה חשמלית.
- נעיצת המחט במכונה אלקט' מהירה ועוצמתית יותר בכל מהירות מאשר במכונה חשמלית, בה עוצמת המחט מתחזקת ככל שהמנוע עובד מהר יותר
- מכונה אלקט' מדויקת יותר ברמת הביצועים.
- המסך במכונה אלקט' מאפשר לבחור את סוג התפר בצורה קלה יותר.
- במכונה אלקט' המחט עולה מיד ברגע שנפסקת פעולת התפירה שלא כמו בחשמלית בה המחט נשארת היכן שנעצרנו.
ככל שהתופר.ת מתקדמים יותר עולה הצורך ברכישה של מכונות תפירה ביתיות נוספות אך ייחודיות כמו למשל מכונת האוברלוק ( (overlock שיודעת לבצע תפר "סוגר/ נועל" על הבד כך שלא ייפרם עם הזמן או עם הכביסות, מכונת מכפלת וכו'. להבדיל ממכונת תפירה רגילה, התפר של מכונת אוברלוק הינו תפר המורכב מכמה חוטים יחד מה שמעניק לתפר חוזק ועמידות לאורך זמן. יתרון נוסף לתפר האוברלוק הוא גמישותו, כך שניתן לתפור איתו כל סוג של בד, בין אם קשיח ועבה ובין אם גמיש ודקיק. בנוסף לכך ניתן לבחור את דרגת צפיפות תפר האוברלוק ליצירת גימורים שונים. יש מכונות תפירה ביתיות להן תפר דמוי אוברלוק, אך בין הדבר האמיתי לתפר הדמי – המרחק רב ביותר, שכן לתפר הדמי ישנו חוט עליון יחיד לעומת האוברלוק האמיתי לו יש 3-5 חוטים עליונים ומכאן חוזקו. מכונת האוברלוק היא מכונה בפני עצמה שמשדרגת את נראות התפירה ואיכותה, נראה אותה בשימוש שוטף בעיקר אצל תופרים.ות מקצועיים.
לעומת המכונות הביתיות יש את אלו התעשייתיות המאפשרות עבודה רבה יותר, בעלת מסה גדולה יותר, אך לכל סוג תפר ישנה מכונה ייעודית ספציפית כמו למשל: מכונת תפר ישר שמתאימה לבדים מסוימים כמו אריגים או סריגים, מכונות חיתוך ממוחשבות, מכונת זיגזג, מכונה לתפירת לולאות לכפתורים, מכונות עם חוטים מרובים לסוגי תפרים מיוחדים, מכונה לבדים עבים במיוחד, מכונת תפירה לסריגים וכו'.
ניתן לומר כי אין הבדלים רבים בין מכונה ביתית לתעשייתית למעט הבדל עיקרי בהיקף והספק העבודה (ביתית יכולה להגיע לכ- 1500 תפרים בדקה, לעומת התעשייתית שתגיע עד לכ- 20K תפרים בדקה), כמו גם מכונות ייעודיות לבדים מיוחדים כמו עור, גומי, ויניל וכו'.
איזו מכונה תפירה מתאימה לנו?
"שאלת מיליון הדולר" כמו שאומרים, שכן, כל אחד ואחת מאיתנו תופרים ברמה כלשהי ולכל אחת ואחד מאיתנו יש את המכונה שמתאימה בדיוק לאופי התפירה, בין אם אנו תופרים מתחילים, חובבים או מקצועיים. מכונות תפירה מגיעות במגוון רחב ביותר של סוגים ולא פחות חשוב בטווח תמחור משתנה (יכול להגיע למחיר של כמה אלפים טובים) ולכן, תמיד טוב להתייעץ עם אלו שמבינים ויודעים להמליץ לכם על המכונה המתאימה לכם בדיוק, הן בביצועים והן במחיר.