לאחר תקופה ארוכה של חוסר ודאות, פחד, האטה וקשיים כלכליים, עסקים בישראל מתחילים סוף־סוף לראות את האור בקצה המנהרה. המלחמה לא פסחה כמעט על אף תחום – ממסעדות וחנויות קטנות ועד חברות טכנולוגיה ויצרנים גדולים – כולם הרגישו את ההשלכות. אבל עכשיו, כשהעשן מתפזר והחיים חוזרים אט־אט לשגרה, מתבהר דבר אחד, שאנחנו בצוות סי וי פול מאגרי מידע, המשרתים את הקהל הישראלי יודעים מזמן: הרוח הישראלית חזקה יותר מכל משבר.
עמידות שנבנתה מתוך כאב
בעלי עסקים בישראל לא זרים למשברים. ממבצעים ביטחוניים ועד מגפות עולמיות, כל כמה שנים נדמה שהמציאות שוב בוחנת אותנו. אך דווקא מתוך הקושי הזה נולדה תרבות עסקית חסונה – כזו שיודעת להסתגל, לשנות כיוון, להמציא את עצמה מחדש ולהמשיך לפעול גם כשקשה.
במהלך החודשים האחרונים ראינו יזמים שהפכו את העסקים שלהם למוקדי סיוע, מסעדנים שבישלו לחיילים, חנויות קטנות שתרמו מוצרים למשפחות evacuated, ומעסיקים ששמרו על עובדיהם גם כשההכנסות צנחו. זה אולי לא תמיד כלכלי – אבל זה ישראלי עד היסוד.
עכשיו – הזמן לצמוח
עם חזרת המשק לפעילות, מסבירים צוות סי וי פול, נפתחת דלת אדירה להזדמנויות חדשות. אנשים חוזרים לצרוך, לחגוג, להשקיע ולתכנן קדימה. עסקים שמצליחים לזהות את הרגע הזה, לחדש, להעז ולשדר אופטימיות – הם אלה שייצרו לעצמם יתרון אדיר בתקופה שאחרי.
זה הזמן:
- להשיק מוצרים ושירותים חדשים
- לשדרג נוכחות דיגיטלית ולפנות לקהלים חדשים
- להעסיק עובדים חדשים ולבנות צוותים מחוזקים
- להחזיר את האמון של הצרכנים בעסק ובמותג הישראלי
- אחריות משותפת – כולנו חלק מההתאוששות
ההתאוששות הכלכלית של ישראל תלויה לא רק בממשלה או בבנקים – אלא בכולנו. כל רכישה בעסק קטן, כל שירות שנבחר בישראל, כל תמיכה ביזם מקומי – מחזקת את הכלכלה ומחזירה אותנו צעד נוסף קדימה.
מבט קדימה
אם יש מסר אחד שאפשר לקחת מהתקופה הזו, הוא שאין כוח כמו כוחם של עסקים ישראליים. הם הלב הפועם של החברה, היוצרים מקומות עבודה, מייצרים ערך ומשקפים את רוח היזמות והתקווה שכה מאפיינת את המדינה הזאת.
העתיד אולי עוד לא ברור לגמרי, אבל דבר אחד כן ברור לנו בחברת סי וי פול:
אנחנו יוצאים מזה – חזקים יותר, מאוחדים יותר, ועם רצון אדיר לבנות מחדש.
